Brankár Dušan Kuciak prestúpil do anglického Hull City

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dušan Kuciak
Dušan Kuciak mal zmluvu v Legii iba do konca tejto sezóny 2015/2016 a novú odmietol podpísať. Foto: SITA/AP

KINGSTON UPON HULL 2. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský brankár Dušan Kuciak je definitívne futbalistom anglického druholigového klubu Hull City. Tridsaťročný žilinský rodák (nar. 21. mája 1985) naposledy pôsobil v poľskej Legii Varšava. So svojím novým zamestnávateľom podpísal zmluvu na 18 mesiacov a bude nosiť dres s číslom 30, informovala oficiálna internetová stránka tímu z KC Stadium. Výšku odstupného nezverejnili, anglické i poľské médiá špekulatívne operovali so sumou 250-tisíc libier.

Kuciak mal v Legii platný kontrakt iba do konca tejto sezóny 2015/2016 a jeho predĺženie nepodpísal. Vedenie Varšavčanov sa z tohto dôvodu rozhodlo predať svoju oporu, aby za ňu získalo aspoň nejaké finančné prostriedky. Aktuálny líder The Championship sa o slovenského gólmana zaujímal niekoľko mesiacov a chcel ho získať už v lete minulého kalendárneho roka.

„Som veľmi šťastný, že som prišiel do Hullu a s týmto klubom podpísal zmluvu. Je to ako splnený sen, pretože už pred niekoľkými rokmi som túžil chytať v Anglicku. Rád by som sa však dostal aj do Premier League. Sledujem anglický futbal, v akcii som videl aj Hull, napríklad jeho súboj proti Arsenalu vo finále FA Cupu,“ vyjadril sa v rozhovore na klubovom webe pred prvým tréningom u svojho nového zamestnávateľa D. Kuciak, o ktorého služby sa údajne interesovali aj turecký Osmanlispor a nemenovaný účastník najvyššej nemeckej súťaže.

Trénerom klubu Hull City je 55-ročný Steve Bruce, mužstvo vedie od leta 2012. „Viem, že hral v Manchestri United, bol to výborný obranca. Teraz je ako tréner už dlhšie v Hulle. Počul som, že je to veľmi dobrý kouč. Ešte som s ním veľa nehovoril, zatiaľ som bol v kontakte najmä s trénerom brankárom Garym Walshom,“ skonštatoval D. Kuciak, ktorý bol strážcom troch žrdí Legie Varšava od leta 2011. V metropole Poľska vybojoval dva majstrovské primáty a tri celkové triumfy v národnom pohári. V roku 2005 krátko hosťoval v anglickom West Hame United, v minulosti chytal tiež za Trenčín, Žilinu a rumunské mužstvo Vaslui.

V najcennejšom drese sa Dušan Kuciak predstavil dosiaľ desaťkrát a rád by pridal aj ďalšie štarty. Ako je známe, Slovensko pod vedením trénera Jána Kozáka premiérovo postúpilo na majstrovstvá Európy, ktoré budú v dňoch 10. júna – 10. júla 2016 vo Francúzsku. Súpermi SR v základnej B-skupine sú Wales, Rusko a Anglicko. „Je výborné, že sme sa dostali na záverečný turnaj. V skupine hráme aj proti Anglicku, kde budem teraz pôsobiť. Určite by som si rád zachytal na kontinentálnom šampionáte,“ dodal 194 cm vysoký slovenský brankár.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan Kuciak
Firmy a inštitúcie Legia Varšava