Video: Kolář začal špurtovať neskoro, v Dubaji vyhral Kittel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marcel Kittel
Nemecký cyklista Marcel Kittel. Foto: SITA/AP

DUBAJ 3. februára (WebNoviny.sk) – Nemec Marcel Kittel zvíťazil v úvodnej etape na cyklistických pretekoch Okolo Dubaja. Dvadsaťsedemročný jazdec tímu Etixx-QuickStep v záverečnom špurte 179 km dlhej etapy z Dubaja do Fujairah zdolal svojho najväčšieho rivala a obhajcu vlaňajšieho prvenstva Marka Cavendisha a Giacoma Nizzola.

Slovenský líder zoskupenia Tinkoff v šprintoch Michael Kolář skončil na deviatom mieste, špurtovať začal pomerne neskoro a svoj odstup už nedokázal zmazať. Ďalší Slovák Erik Baška, ktorý rozbiehal špurt pre Kolářa, obsadil 17. pozíciu s mankom piatich sekúnd, tretieho slovenského cyklistu v drese Tinkoff Juraja Sagana klasifikovali s odstupom 49 sekúnd na 108. priečke.

Približne štyri kilometre pred cieľom zaútočil Philippe Gilbert z tímu BMC Racing, ale jeho snahu pelotón zlikvidoval približne už po 700 metroch. Rozhodovalo sa teda podľa očakávaní v záverečnom špurte, do ktorého ako prvý vyrazil Kittel a svojich súperov nechal za sebou. Víťaz ôsmich etáp na Tour de France získal bonifikáciu 10 sekúnd. Pre rodáka z Armstadtu je to prvé víťazstvo od augusta 2015, keď sa tešil na úvod pretekov Okolo Poľska.

„Predovšetkým po náročnej vlaňajšej sezóne som neuveriteľne šťastný, že som mohol vyhrať. Ešte viac sa však teším, že to v novom tíme zatiaľ dobre funguje. Chalani odviedli veľmi dobrú prácu a každý videl, že máme najsilnejší šprintérsky vláčik. Tento rok sa pre mňa všetko začína od nuly, zameral som sa na tréning, prácu s tímom. Cítim sa naozaj dobre,“ povedal Kittel.

Vo štvrtok je na programe 2. etapa z Dubaja do Palm Jameirah s dĺžkou 188 km, víťaza by mal opäť určiť záverečný šprint.

Výsledky – Okolo Dubaja 2016:
1. etapa (Dubaj – Fujairah, 179 km):

1. Marcel Kittel (Nem.) Etixx-QuickStep 3:35:21 h, 2. Mark Cavendish (V. Brit.) Dimension Data, 3. Giacomo Nizzolo (Tal.) Trek-Segafredo, 4. Sacha Modolo (Tal.) Lampre-Merida, 5. Andrea Palini (Tal.) SkyDive Dubaj, 6. Andrea Guardini (Tal.) Astana,… 9. Michael Kolář (SR) Tinkoff – všetci rovnaký čas ako víťaz, 17. Erik Baška (SR) Tinkoff +5, 108. Juraj Sagan (SR) Tinkoff +49

Poradie po 1. etape:

1. Marcel Kittel (Nem.) Etixx-QuickStep 3:35:11, 2. Mark Cavendish (V. Brit.) Dimension Data +4 s, 3. Giacomo Nizzolo (Tal.) Trek-Segafredo +6, 4. Sacha Modolo (Tal.) Lampre-Merida, 5. Andrea Palini (Tal.) SkyDive Dubaj, 6. Andrea Guardini (Tal.) Astana,… 10. Michael Kolář (SR) Tinkoff – všetci +10, 20. Erik Baška (SR) Tinkoff +15, 108. Juraj Sagan (SR) Tinkoff +59

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Erik BaškaJuraj SaganMarcel KittelMark CavendishMichael KolářPhilippe Gilbert