Chloe Goins stiahla žalobu voči Billovi Cosbymu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cosby
Amerického herca Billa Cosbyho neobvinia v súvislosti s údajným sexuálnym obťažovaním. Foto: SITA/ AP

BRATISLAVA 3. februára (WebNoviny.sk) – Bývalá modelka Chloe Goins stiahla žalobu na amerického herca Billa Cosbyho, ktorého obvinila zo sexuálneho napadnutia. K incidentu malo dôjsť 9. augusta 2008 v rezidencii zakladateľa magazínu Playboy Hugha Hefnera, keď mala 18 rokov. Komik jej mal do pitia hodiť sedatíva a následne ju zneužiť.

Dvadsaťpäťročná Goins stiahla svoju žalobu necelý mesiac po tom, ako sa losangeleská prokuratúra rozhodla 78-ročného predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) v tomto prípade neobžalovať. Spravila tak z dôvodu uplynutia premlčacej lehoty ako aj pre nedostatok dôkazov.

Vyšetrovatelia si pozreli videozáznamy z Hefnerovej rezidencie, nenašli však žiaden dôkaz, že by tam v spomínaný deň bola Goins alebo Cosby. Zistili však, že herec bol počas toho víkendu v New Yorku. Okrem toho skontrolovali aj zoznamy pozvaných hostí 56 zdokumentovaných podujatí, ktoré sa v Hefnerovej rezidencii konali v roku 2008. Cosbyho meno však objavili iba na jednom z nich, a to vo februári. Cosbyho obvinilo zo sexuálneho obťažovania celkovo viac ako 50 žien, pričom s niektorými z nich sa súdi pre urážku na cti. Herec tiež čelí obžalobe v prípade údajného sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constand z roku 2004.

William Henry Cosby Jr.

účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 – 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 – 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 – 1995), sitkome Cosby (1996 – 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009)

.

Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bill Cosby