Až 43 percent Slovákov vôbec nešportuje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Televízia
Foto: ilustračné, thinkstock

BRATISLAVA 6. februára (WebNoviny.sk) – Celkovo 43 percent Slovákov sa vôbec nevenuje športu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý realizovala agentúra TNS Slovakia na vzorke 600 respondentov vo veku od 18 do 55 rokov. Ako ukázali výsledky, niekoľkokrát do týždňa športuje 25 percent respondentov. Športové aktivity sú súčasťou každého dňa siedmich percent opýtaných.

Najčastejším dôvodom, prečo ľudia nešportujú, je nedostatok voľného času. Odpovedalo tak 45 percent z nich. Ďalšími príčinami sú venovanie sa pasívnym činnostiam (28 percent), nechuť vykonávať športové aktivity (19 percent) alebo zdravotný stav (18 percent). „Až 60 percent respondentov tvrdilo, že v minulosti športovali častejšie ako v súčasnosti. V budúcnosti sa plánuje venovať športu častejšie ako v súčasnosti 54 percent opýtaných,“ uviedla Linda Carbone z agentúry TNS Slovakia. Štrnásť percent Slovákov sa venuje športu viac ako v minulosti, pričom 26 percent ľudí si vymedzuje na šport stále rovnaký čas. Svoj vzťah k športu neplánuje v budúcnosti zmeniť 42 percent respondentov, pričom štyri percentá chcú svoje športové návyky obmedziť.

Najčastejšie sa ľudia venujú individuálnym športovým aktivitám (59 percent). Individuálnym aj kolektívnym športom holduje 22 percent opýtaných a len kolektívne športy preferuje 13 percent.

Informácie agentúre SITA poskytla PR manažérka TNS Slovakia Vladimíra Bunčáková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia