Kližan postúpil v Sofii cez Seppiho do semifinále s Troickým

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan
Martin Kližan sa do najlepšej osmičky na turnaji ATP prebojoval premiérovo od apríla, kedy sa mu to podarilo v Barcelone. Foto: SITA/AP

SOFIA 5. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako siedmy zvíťazil za 82 minút s prehľadom 6:4, 6:3 nad talianskou štvorkou podujatia Andreasom Seppim v piatkovom štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Garanti Koza Open v bulharskej Sofii (dotácia 520 070 eur, tvrdý povrch Proflex v hale).

V prvom sete odvrátil Kližan dva jednotlivé brejkbaly v piatej hre aj v siedmom geme. Presadil sa na príjme za stavu 5:4. V druhej časti nielen zvládol okamžitý rebrejk na 1:1, ale aj únik na 4:1, náskok už nepremrhal. Využil všetky tri brejkbaly, ktoré si utvoril, zdolaný premenil jednu zo šiestich možností na príjme.

Dvadsaťšesťročný Petržalčan Kližan, 44. v renkingu, znížil v štatistike proti 31-ročnému 31. mužovi svetového rebríčka Seppimu na 1:3. Najčerstvejšie mu odplatil prehru 2:6, 4:6, ktorú inkasoval vlani v júli na antuke v Hamburgu.

V sobotňajšom semifinále bude nie pred 17.00 h SEČ čeliť srbskej 29-ročnej dvojke „pavúka“ Viktorovi Troickému (25.). S týmto niekdajším 12. mužom hodnotenia má štatistiku 1:4, minulý rok v januári s ním prehral v Sydney 2:6, 3:6, jediný úspech dosiahol v júni 2013 na tráve v Eastbourne (6:3, 6:2).

Zverenec Martina Hromeca Kližan v pondelok proti domácemu držiteľovi voľnej karty Aleksandarovi Lazovovi dosiahol svoj prvý singlový zápasový úspech od 12. októbra, keď v Šanghaji prekonal domáceho Ce Čanga 7:6 (8), 6:2 (vzápätí prehral so srbským lídrom hodnotenia Novakom Djokovičom 2:6, 1:6). V stredu v osemfinále prekonal Čecha Lukáša Rosola z manka 2:5 v treťom sete (6:3, 2:6, 7:6 /4/).

„Kľúčom k víťazstvu nad Seppim bolo to, že som hral počas celého zápasu maximálne koncentrovane. V sobotu ma čaká ďalší ťažký zápas proti Troickému, ktorý je veľmi kvalitný hráč a v úvode novej sezóny má výbornú formu. Budem sa usilovať podať čo najlepší výkon,“ uviedol Martin Kližan na svojom oficiálnom facebookovom konte, prostredníctvom mediálneho manažéra Jozefa Korbela dodal: „So Seppim som nikdy predtým nevyhral, je to veľmi dobrý a skúsený hráč, bol to ťažký súboj. Super som servoval, pomáhal som si tým a keď ma brejkol hneď na začiatku druhého setu, výborne som zareturnoval, mal som prevahu vo všetkých parametroch. Som strašne rád, že mi to konečne vychádza, lebo až do tohto turnaja som v úvode sezóny neuspel v žiadnom zápase. Teraz som mal na 1. kolo priaznivý žreb a už som napokon vyhral tri stretnutia. Všetko sa to zlomilo na moju stranu a je to pozitívna správa. Dodáva mi to sebavedomie a teším sa z mojej hry, hoci stále to môže byť aj lepšie. Zajtra je predo mnou ďalší ťažký duel, proti Troickému mám veľmi zlú bilanciu, dlho som ho nezdolal. Som tu však na to, aby sa mi to podarilo. Dúfam, že s podporou fanúšikov to zvládnem a dostanem sa do finále.“

Držiteľ troch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Kližan je vo svojom prvom semifinále od septembra, keď vo francúzskom Metz medzi najlepšími štyrmi nestačil na domáceho Gillesa Simona (dvakrát 4:6).

Dvojhra – štvrťfinále:

Martin Kližan (SR-7) – Andreas Seppi (Tal.-4) 6:4, 6:3 za 82 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andreas SeppiMartin Kližan