Fico chce byť premiér, pripúšťa, že bude opozičný poslanec

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Výrobca strešných okien v Partizánskom otvoril výrobné haly
Premiér SR Robert Fico počas prejavu v rámci slávnostného otvorenia novej výrobnej haly vo výrobnom závode Partizánske Building Components-SK s.r.o..Partizánske, 9. september 2015. Foto: SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 6. februára (WebNoviny.sk) – Premiér Rober Fico pripúšťa, že po parlamentných voľbách bude pôsobiť ako opozičný poslanec.

Samozrejme, k voľbám pristupujeme s veľkou pokorou a môže nastať aj táto možnosť. My však máme priamočiary plán vyhrať voľby a vyhrať ich takým spôsobom, aby sme mali možnosť byť súčasťou rokovaní o zostavení vlády,” povedal v rozhovore pre agentúru SITA. Fico má ambíciu, ak bude mať Smer-SD dostatočnú podporu, ísť do zostavovania vlády s ambíciou byť premiérom vlády. „Je to legitímne a priamočiare. Naša ambícia je jasná. Vyhrať voľby a byť súčasťou rokovaní o zostavení novej vlády,” dodal.

Po parlamentných voľbách bude stranu Smer-SD čakať personálny snem. Na ňom zhodnotí voľby a zistí, či súčasné vedenie má, alebo nemá dôveru. „Ak má dôveru, bude pracovať ďalšie štyri roky,” povedal Robert Fico. Pred časom o funkciu v parlamente prišiel Pavol Paška. Ako podpredseda bol poverený vnútrostraníckou prácou. „Pavol Paška je podpredsedom strany. Počkajme na výsledky parlamentných volieb. Nechcem dnes hodnotiť žiadneho politika Smeru. Každý má svoje miesto. Čo prinesie život, neviem. Neriešim teraz, či niekto niekde bude. Politika týmto žiť nemôže. Politika sa nedá stále personalizovať, či niekto bude minister, alebo nebude. Či bude podpredseda, alebo nebude. Politika je o dosahovaní cieľov,” povedal Fico s tým, že má záujem v strane na dobrých vzťahoch. Záleží mu na dobrom tíme. „Smer je neuveriteľne stabilná strana. Netrpíme žiadnymi frakciami, alebo platformami. Ťaháme za jeden koniec povrazu. Rozhodnutia prijímame v neformálnej atmosfére,” vyhlásil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol PaškaRobert Fico