Schmiedlová začne v Dubaji proti Garciovej, Serena nenastúpi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Karolína Schmiedlová
Karolína Schmiedlová dosiahla svoj dosiaľ najcennejší úspech podľa renkingového postavenia zdolanej súperky. Foto: SITA/AP

DUBAJ 13. februára (WebNoviny.sk) – Francúzka Caroline Garciová bude súperkou slovenskej tenistky Karolíny Schmiedlovej v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Premier Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE (dotácia 2 milióny USD, tvrdý povrch Deco-Turf II). Stanovil to sobotňajší žreb. Postupujúca sa v osemfinále stretne so španielskou trojkou podujatia Carlou Suárezovou-Navarrovou, ktorá má na úvod voľno.

Dvadsaťjedenročná Karolína Schmiedlová, 29. v renkingu, má proti 22-ročnej Garciovej (38.) bilanciu 1:0, v sezóne 2013 ju na Taiwane prekonala tesne 6:7 (3), 6:1, 7:5. Zverenkyňa Milana Martinca vynechala tohtotýždňový turnaj v Petrohrade po tom, ako si v nedeľu počas duelu so Samanthou Stosurovou v rámci bratislavského fedcupového súboja SR – Austrália podvrtla pravý členok.

V „pavúku“ prestížneho podujatia v Dubaji napokon nefiguruje americká líderka svetového rebríčka Serena Williamsová. Jednotkou je rumunská obhajkyňa titulu Simona Halepová, dvojkou Španielka Garbine Muguruzová-Blancová. Šampiónka si odnesie 470 bodov do hodnotenia a prémiu 465 480 amerických dolárov pred zdanením.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Caroline GarciováGarbine Muguruzová-BlancováKarolína SchmiedlováSerena WilliamsováSimona Halepová