V USA popravili bývalého príslušníka vojenského námorníctva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Poprava, trest smrti
Foto: SITA/AP

ATLANTA 18. februára (WebNoviny.sk) – V americkom štáte Georgia v stredu popravili bývalého príslušníka amerického vojenského námorníctva Travisa Hittsona. Ten bol odsúdený na smrť za brutálnu vraždu svojho spolubojovníka, ktorú spáchal v roku 1992. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa úradov v Georgii bol Hittson vyhlásený za mŕtveho o 20.14 h miestneho času (02.14 h SEČ) po tom, ako mu bola v nápravnom zariadení v meste Jackson podaná smrtiaca injekcia. Hittson bol odsúdený na smrť za vraždu spolubojovníka Conwaya Utterbecka, ktorú spáchal spolu s ďalším príslušníkom vojenského námorníctva Edwardom Vollmerom v apríli 1992.

Podľa súdneho spisu Hittson (45), ktorý v čase spáchania zločinu slúžil v meste Pensacola v štáte Florida, odišiel spolu s Vollmerom a Utterbeckom do domu Vollmerových rodičov v meste Warner Robins v Georgii. Hittson s Vollmerom následne odišli do mesta, kde konzumovali alkoholické nápoje. Po návrate domov Utterbecka zabili a jeho telo pomocou píly rozštvrtili.

Hittsonovi právnici žiadali pre svojho klienta zmenu rozsudku smrti na doživotné väzenie, pričom argumentovali tým, že ho na Utterbeckovu vraždu naviedol Vollmer. Ten uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste a v súčasnosti si odpykáva trest doživotného odňatia slobody.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia