Manchester prišiel na šesť týždňov o kapitána Rooneyho

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Wayne Rooney
Wayne Rooney nefiguruje v nominácii Manchestru na štvrtkový úvodný zápas 16-finále Európskej ligy v dánskom Herningu proti domácemu klubu FC Midtjylland. Foto: SITA/AP

MANCHESTER 18. februára (WebNoviny.sk) – Kapitán futbalistov Manchestru United Wayne Rooney pre zranenie kolena bude chýbať možno až šesť týždňov.

Tridsaťročný anglický reprezentant si privodil zdravotnú indispozíciu v sobotňajšom ligovom dueli na pôjde Sunderlandu (1:2), mohol by vynechať nasledujúcich osem stretnutí „červených diablov“. Napriek zraneniu dohral predmetný duel. „Dáva mnoho gólov, je pre nás veľmi dôležitý. Musíme sa s tým nejako vyrovnať,“ povedal tréner United Louis van Gaal.

Rooney nefiguruje v nominácii Manchestru na štvrtkový úvodný zápas 16-finále Európskej ligy v dánskom Herningu proti domácemu klubu FC Midtjylland. Rodák z Liverpoolu pravdepodobne vynechá marcové prípravné medzištátne zápasy Anglicka proti Nemecku a Holandsku, jeho účasť na záverečnom turnaji ME 2016 by nemala byť ohrozená.

Problémy mal aj tesne pred štartom MS 2006 v Nemecku, keď si zlomil kostičku v priehlavku pravej nohy. O štyri roky neskôr pred svetovým šampionátom v Juhoafrickej republike bojoval so zraneným členkom. Na ME 2012 sa nemohol predstaviť v prvých dvoch zápasoch Angličanov, pretože si odpykával trest za vylúčenie ešte v kvalifikácii. Informoval server BBC.

Video: „Červení diabli“ prehrali na trávniku Sunderlandu 1:2

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Wayne Rooney
Firmy a inštitúcie Manchester United