Video: Futbalista mal na tričku Putina, klub pokutu popiera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dmitrij Tarasov
Dmitrij Tarasov sa v zápase Európskej ligy prezentoval takýmto tričkom. Foto: SITA/AP

MOSKVA 19. februára (WebNoviny.sk) – Ruský futbalista Dmitrij Tarasov nedostal od svojho klubu Lokomotiv Moskva pokutu, tvrdí generálny riaditeľ národného hráčskeho zväzu Alexandr Zotov.

„Podľa našich informácií sa nič také nestalo. Myslím si, že si to niekto vyfabuloval. Pochybovali sme o reálnosti medializovaných informácií a na vyžiadanie sme sa dozvedeli, že tá sankcia je výmysel. Minimálne samotného hráča nik o niečom takom neinformoval,“ povedal Zotov pre web Championat v reakcii na tvrdenia viacerých ruských médií, že Tarasov musí uhradiť 300 000 eur a k tomu prišiel o všetky prípadné finančné bonusy za február. Navyše, „železničiari“ vraj nevylúčili, že hráčovi strhnú z príjmu sankciu, ak ju dostanú.

Stredopoliar vyvolal rozruch tričkom, na ktorom mal obrázok Vladimira Putina a nápis „najslušnejší prezident“, čím porušil zákaz prezentácie politického obsahu na trávniku. Previnil sa počas utorňajšieho prvého zápasu šestnásťfinále Európskej ligy na pôde tureckého Fenerbahce Istanbul. Dvadsaťosemročný Tarasov si vyzliekol dres a pod ním mal kontroverzný odev. Záležitosťou sa bude zaoberať Európska futbalová únia (UEFA). Hostia, za ktorých hráva aj slovenský obranca Ján Ďurica, prehrali 0:2, odveta bude vo štvrtok 25. februára v ruskej metropole.

„Je to môj prezident. Vážim si ho a rozhodol som sa dať najavo, že som vždy pripravený vyjadriť mu podporu. Tie slová na tričku vystihujú všetko, čo som chcel povedať,“ povedal Tarasov pre ruskú agentúru R-Sport. „S mojím mužom sa navzájom podporujeme vo všetkom. Je mojou pýchou,“ napísala prostredníctvom instagramu hráčova manželka Oľga Buzovová a pridala fotografiu, na ktorej má tričko s portrétom partnera a slovom „môj“.

Lokomotiv sa už v stredu na svojej internetovej stránke dištancoval od konania hráča, označil ho za neakceptovateľné a predznamenal interné disciplinárne konanie.

Vzťahy medzi Tureckom a Ruskom sú na bode mrazu od novembra minulého roka, keď turecká stíhačka F-16 v pohraničí medzi Sýriou a Tureckom zostrelila ruský bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády proti povstalcom. Ruská diplomacia odpovedala uvalením sankcií vrátane zákazu dovozu niektorých tovarov z Turecka. UEFA napriek tomu neprikročila k opatreniam, ktoré by zamedzili vzájomným zápasom na klubovej či reprezentačnej úrovni.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján ĎuricaVladimir Putin
Firmy a inštitúcie Lokomotiv Moskva