Michalovčanom našli drogy, policajti museli aj strieľať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Amnestia zbran vrazda
Foto: ilustračné, SITA/MV SR

BRATISLAVA/MICHALOVCE 19. februára (WebNoviny.sk) – Dvoch Michalovčanov vo veku 25 a 31 rokov, ktorých v stredu chytili policajti spolu s príslušníkmi Kriminálneho úradu Finančnej správy s drogami, už obvinili.

Starší, ktorý si to autom namieril priamo na policajta, si vyslúžil aj obvinenie z útoku na verejného činiteľa. Dnes o tom informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, na mužov, ktorí sa pokúšali z miesta ujsť, museli policajti aj strieľať. Posádku Mazdy zastavili na Užhorodskej ulici v Michalovciach. Vodič však odmietol vystúpiť z auta, naštartoval a narazil do policajta.

Pri naháňačke ignorovali policajné výzvy a tak policajti vystrelili najskôr varovné výstrely a následne strieľali do pneumatík. Asi po pol kilometri unikajúce vozidlo zastavili. Oboch mužov spacifikovali. Policajt, do ktorého vodič narazil, vyviazol s ľahkými poraneniami.

Pri osobných prehliadkach, prehliadke auta a domovej prehliadke zaistili policajti metamfetamín, z ktorého by sa dalo pripraviť až 55 dávok, a marihuanu. Ako uviedla hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, muži mali svoju nelegálnu činnosť dobre premyslenú a v paneláku, kde bývali mali vo vchode namontované bezpečnostné kamery.

Staršiemu z obvinených hrozí až desaťročný trest, spracovaný bol aj návrh na jeho vzatie do väzby a mladší môže za mrežami stráviť až tri roky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR