Webkamery pod Tatrami sledujú aj dravce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Orol
Foto: SITA/Ochrana dravcov na Slovensku

POPRAD 21. februára (WebNoviny.sk) – Sledovať dravcov v akcii umožňuje ďalšia zimná webkamera, ktorú v podtatranskej prírode nainštalovala Správa Tatranského národného parku (TANAP). Ide už o piate takéto zariadenie.

„Po technickej stránke ide o ďalší náročný projekt živej kamery v zimných podmienkach. Zariadenie sa nachádza mimo obývanej zóny vo voľnej prírode a v tvrdých podtatranských klimatických pomeroch, ktoré budú vplývať aj na celé technické vybavenie,“ vysvetlil Pavol Majko, riaditeľ Správy TANAPu.

Podľa Majka sa zima ešte nekončí a pod Tatrami ešte prituhne. Vtedy dravce dostanú podľa jeho slov dobrý apetít.

„Nechávame všetko na prírodu, ktorá nám vždy prichystá nejedno prekvapenie. Návnada používaná pre dravce bola zozbieraná z úhynov zveriny na cestných komunikáciách, ktoré sa do začiatku projektu uskladnili v mraziacich boxoch,“ dodal. Pripomenul tiež, že veľkú pozornosť venovali ochranári aj zabezpečeniu systému proti poškodeniu, prípadnej krádeži, využili pri tom fotopasce.

Správa TANAPu umožňuje návštevníkom svojej internetovej stránky sledovať nielen dravce, ale ponúka tiež živé prenosy z vtáčích kŕmidiel a sleduje aj život rýb v tatranských vodách.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie TANAP Tatranský národný park