Video: Jendriška za tento gól porovnávajú s Ronaldom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Erik Jendrišek
Erik Jendrišek priznal, že duel u nováčika bol mimoriadne náročný. Foto: SITA/Milo Fabian

KRAKOV 23. februára (WebNoviny.sk) – Druhý jarný zápas, druhý gól. Taká je strelecká vizitka slovenského krídelníka vo farbách poľskej Cracovie Krakov Erika Jendriška v úvode jarnej časti tamojšej najvyššej súťaže Ekstraklasy.

Po góle do siete Górnika Zabrze (3:0), ktorý pripomínal minulotýždňový zásah Cristiana Ronalda proti AS Rím, pridal v sobotňajšom zápase na trávniku nováčika Termalica Bruk-Bet Nieciecza ďalší.

Pre Krakovčanov mal cenu zlata, v 76. minúte ním vyrovnali na konečných 1:1. „Teším sa, že mám formu. Po zimnej príprave som dobre naskočil do súťažného kolotoča. Porovnanie s Cristianom Ronaldom ma veľmi teší, pretože nie každému sa podarí streliť takýto gól,“ vyhlásil Jendrišek pre portál dziennikpolski24.pl.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Trstenej priznal, že duel u nováčika bol mimoriadne náročný. „Terén mal ďaleko od dokonalosti. Nohy ma bolia ako maratónca. Bod vybojovaný v takýchto podmienkach si preto treba vážiť o to viac,“ doplnil účastník MS 2010 v JAR, ktorý zaznamenal jubilejný 10. ligový gól v sezóne a v streleckej tabuľke sa na 4. priečke odpútal od krajana Romana Gergela.

„Svoju bilanciu chcem ešte vylepšiť. Pred nami je stále dosť zápasov. Dvojciferný počet gólov je pre útočníka dobrá vizitka a lepšie to vyzerá,“ doplnil Jendrišek. Ten proti Termalici vyskúšal niekoľko postov. „V prvom polčase mohol hrať na mojej pozícii hoci aj Cristiano Ronaldo, s loptou by sa nestretol. Do prestávky sme nehrali dobre, ale druhé dejstvo nám vyšlo lepšie. Mohli sme dokonca strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Škoda, že sa tak nestalo,“ skonštatoval na záver Erik Jendrišek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Cristiano RonaldoErik Jendrišek