Šoféri mali poriadne vypité. Jeden štyri a druhý tri promile

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alkohol
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA/TRNAVA 23. februára (WebNoviny.sk) – Rekordných 4,04 promile nafúkal opitý šofér, ktorý ešte v nedeľu havaroval v Cíferi. Teraz 42-ročného Trnavčana obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Poriadne opitý Pavol P. z Trnavy jazdil v nedeľu popoludní s Volvom V40 po Cíferi v okrese Trnava. Na Záhradnej ulici poškodil dve zaparkované autá BMW 327 a VW Touran a pokračoval v jazde po Trnavskej ulici. Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, nezvládol však zákrutu, prešiel do protismeru a narazil do kovového zábradlia. Škody, ktoré spôsobil, vyčíslili na približne 400 eur. Opilca krátko po nehode zadržali policajti.

Okresný súd v Trnave rozhodol, že si nesmie najbližšie štyri roky sadnúť za volant. Okrem toho mu trestným rozkazom uložil aj trest odňatia slobody na päť mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky. Trestný rozkaz je už právoplatný. Agentúru SITA o tom informovala Michaela Krzysztofek z Krajského súdu v Trnave. Potrestaný vodič bol s dnešným verdiktom súdu spokojný. Najdôležitejšie je podľa neho to, že sa nikomu nič nestalo.

O niečo menej nafúkal vodič, ktorý si v pondelok nedokázal s autom poradiť na trnavskom sídlisku Na hlinách. Vodič Peugeotu 207 sa pri cúvaní oprel o vedľa stojace vozidlo, potom sa svoje auto snažil odtlačiť späť na parkovacie miesto. Policajti mu namerali skoro tri promile. Ani v tomto prípade vodiča neminulo obvinenie. Minulý týždeň policajti v Trnavskom kraji chytili 18 opitých šoférov a 36 cyklistov. Podgurážení šoféri spôsobili štyri nehody.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia