OSN začala s doručovaním humanitárnej pomoci do Damasku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Na Ukrajinu dorazil ďalší ruský konvoj s pomocou
Robotníci rozbaľujú škatule s humanitárnou pomocou, ktorú priviezi na východ Ukrajiny ruské kamióny. Rusko, 12. septembra 2014. Foto: SITA/AP

DAMASK 23. februára (WebNoviny.sk) – Konvoje OSN s humanitárnou pomocou začali dnes doručovať potraviny, zdravotnícke potreby a lieky civilistom uviaznutým na dvoch obliehaných predmestiach sýrskej metropoly Damask.

Hovorca Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (UNOCHA) Jens Laerke pre agentúru AP potvrdil, že doručovanie pomoci pre približne 20.000 ľudí v Muaddamíji aš-Šám a ďalších 10.000 ľudí v Kfar Batne „prebieha“.

Dodávky nadväzujú na podobnú pomoc, ktorú už v uplynulom týždni doručili do ďalších obliehaných oblastí, uviedol Laerke v telefonickom rozhovore pre AP. OSN podľa neho dúfa, že sa tento prvý prísun pomoci stane súčasťou série dodávok pre ľudí, ku ktorým nemali humanitárni pracovníci dlhodobo prístup.

Dnešné doručenie humanitárnej pomoci do obkľúčených častí Sýrie sa uskutočňuje deň po tom, ako sa Rusko a USA dohodli na prímerí v krajine, ktoré má vstúpiť do platnosti v sobotu. Dohodu o zastavení nepriateľských akcií dnes s podmienkami prijali tiež sýrska vláda a hlavné opozičné skupiny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie OSN Organizácia Spojených národov