Video: Škandál v Lige majstrov, Valencii neuznali jasný gól

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Futbal
Lopta po strele Alberta Gila jasne skončila za bránkovou čiarou, ale rozhodcovia gól neuznali. Foto: printscreen YouTube.com

COBHAM 24. februára (WebNoviny.sk) – Talenty španielskeho futbalového klubu FC Valencia sa v utorok rozlúčili s mládežníckou Ligou majstrov v osemfinále play-off, hoci v rozstrele z 11 m proti rovesníkom do 19 rokov z londýnskej Chelsea de facto ani raz nezlyhali. „Škandalózne!!! Nemôžem uveriť tomu, čo som práve videl,“ rozhorčil sa prostredníctvom twitterového konta kouč A-tímu Valencie Gary Neville pod vplyvom spomalených televíznych záberov.

Podobne reagovali „áčkari“ Antonio Barragán a Paco Alcácer. Na ihrisku v Cobhame sa totiž strela hosťujúceho Alberta Gila na záver prvej série odrazila od vnútornej konštrukcie bránky a rozhodcovia na čele so Švajčiarom Adrienom Jaccottetom neuznali tento zjavne regulárny gól.

Exekútori potom bez výnimky už uspeli, takže „The Blues“ postúpili 5:3. V riadnom čase sa duel skončil 1:1, pričom v 83. min Valencijčan Ismael Martínez Muela nepremenil pokutový kop, ktorým mohol rozhodnúť. Paradoxom je, že Valencia na sklonku prvého polčasu vyrovnala práve z bieleho bodu (Carlos Soler). Domácich poslal v 44. min do vedenia, ktoré netrvalo dlho, Jay Dasilva. Španieli už zverejnili stanovisko, že sa hodlajú obrátiť s protestom na Európsku futbalovú úniu (UEFA).

https://www.youtube.com/watch?v=i6eqswAIuM8

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gary Neville
Firmy a inštitúcie FC ChelseaFC Valencia