Brat vyšetrovateľa spochybnil samovraždu Kampuschovej únoscu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Natascha Kampusch
Natascha Kampuschová Foto: SITA/AP

Viedeň 25. februára (WebNoviny.sk) – Trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu vraždy v súvislosti s úmrtím Wolfganga Priklopila, niekdajšieho únoscu rakúskej tínedžerky Natasche Kampuschovej, podal brat niekdajšieho hlavného vyšetrovateľa tohto ostro sledovaného prípadu Karl Kröll.

Hovorca Vrchnej prokuratúry vo Viedni Michael Klackl potvrdil dnes pre tlačovú agentúru APA existenciu tohto trestného oznámenia, o ktorom informoval v internetovom vydaní nemecký spravodajský magazín Der Spiegel. Predmetom skúmania prokuratúry je teraz, či trestné oznámenie obsahuje nové skutočnosti, ktoré doteraz neboli predmetom dlhoročného, komplexného a medzičasom už uzavretého vyšetrovania prípadu.

Desaťročnú Kampuschovú uniesli 2. marca 1998, aby viac ako osem rokov strávila v zajatí Priklopila, zväčša v pivnici jeho domu v dolnorakúskom Strasshofe. Až 23. augusta 2006 využila chvíľkovú nepozornosť únoscu a dostala sa na slobodu, na čo sa v krátkom čase prihlásila polícii. Páchateľ len o čosi neskôr spáchal samovraždu, keď sa vrhol pod vlakovú súpravu.

Špekulácie o tom, že Priklopilov odchod spomedzi živých nebol dobrovoľný, jestvovali už skôr. Záverečná správa policajných vyšetrovateľov z roku 2013 však konštatovala, že o jeho samovražde niet pochybností. Nikdy sa nepodarilo preukázať ani jeho napojenie na pedofilnú scénu, či vyznávačky najstaršieho remesla na svete.

Mimochodom, niekdajší šéfvyšetrovateľ prípadu Kampuschová Franz Kröll spáchal podľa oficiálnych informácií v júni 2010 takisto samovraždu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Natascha KampuschováWolfgang Priklopil