Finportal dosiahol v roku 2015 35-percentný nárast obratu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 26. februára (WBN/PR) – Spoločnosť Finportal, priekopník v ponuke servisných služieb pre nezávislých finančných sprostredkovateľov na Slovensku, zaznamenala v minulom roku vyše 35-percentný nárast obratu. S viac ako 31 500 uzavretými zmluvami v roku 2015 tak potvrdila postavenie jednej z najrýchlejšie rastúcich finančných spoločností na trhu. Pozitívny trend podporil aj rekordný záujem klientov o oblasť hypotekárnych úverov, kde Finportal rástol takmer sedemkrát rýchlejšie ako celkový trh.

„Náš flexibilný a inovatívny systém servisných služieb umožnil našim vyše 800 sprostredkovateľom uzatvoriť v minulom roku viac ako 31 500 zmlúv. Teší ma, že vyše 35-percentný medziročný nárast obratu potvrdil rastový trend, ktorý sledujeme od založenia našej spoločnosti pred vyše piatimi rokmi,“ hovorí Rudolf Adam, predseda predstavenstva spoločnosti Finportal, a.s. „V roku 2015 sme zaznamenali mimoriadne vysoký záujem o hypotekárne úvery, ktoré tvoria takmer 43 % z nášho obratu, a produkty neživotného poistenia. Dvojnásobne rástol aj kapitálový trh, teda záujem klientov o investície,“ dodáva Rudolf Adam.

V roku 2015 dosiahol Finportal objem sprostredkovaných úverov v hodnote 192,5 mil. eur. Najväčšiu časť z toho tvorili hypotekárne úvery v hodnote 180 mil. eur, ktoré zaznamenali takmer 100-percentný nárast v porovnaní s rokom 2014. Menšie percento tvorili ostatné typy úverov, ktorých objem však medziročne narástol o rekordných 510 %. Najžiadanejším typom úveru bola Účelová hypotéka s podielom až 43 %. Priemerná výška hypotekárneho úveru, sprostredkovaného spoločnosťou Finportal v minulom roku bola 60 565 eur.

„Na rast objemu poskytnutých úverov v minulom roku vplývalo niekoľko zásadných faktorov, ako napríklad nízke úrokové sadzby, a s tým spojené rozsiahle možnosti refinancovania starých úverov, pozitívny vývoj zamestnanosti, a tým väčšia ochota ľudí zaviazať sa, ako aj široká ponuka voľných nehnuteľností. Banky prispeli zaujímavými produktovými zmenami, ktoré proces získania úverov zjednodušili,“ hovorí Adrián Luterán, riaditeľ divízie Úvery, stavebné sporenie a investičné zlato zo spoločnosti Finportal, a.s. „V roku 2016 očakávame pokračovanie rastu objemu poskytnutých úverov, ktorý však nebude mať dynamiku minulého roka. Dôvodom bude nový zákon o úveroch na bývanie, ktorý by mohol ovplyvniť zvýšenie úrokových sadzieb a taktiež sprísnenie podmienok 100-percentného financovania,“ dodáva Adrián Luterán.

Druhý najväčší nárast po hypotekárnych úveroch dosiahli v minulom roku produkty neživotného poistenia s až 47-percentným zvýšením objemu. „Trendom je jednoznačne uzatváranie poistných zmlúv prostredníctvom internetu, čo výrazne šetrí čas aj financie klientov. Vďaka nášmu online porovnávaču Najpoistenie.sk dosiahol podiel online zmlúv 85 % z celkového počtu uzatvorených poistných zmlúv,“ hovorí Peter Jurecký, riaditeľ divízie Neživotného poistenia.

Produkty životného poistenia, ktoré tvoria spolu s hypotekárnymi úvermi až 80 % obratu Finportalu, zaznamenali 10-percentný nárast. Zaujímavý rast zaznamenal aj kapitálový trh (investície), v rámci ktorého sa podarilo zdvojnásobiť objem aktív klientov Finportalu pod správou správcovských spoločností a obchodníkov s cennými papiermi.

„Rekordné výsledky sme v minulom roku dosiahli aj vďaka nadštandardne dobrej spolupráci s bankami, ktoré dokázali flexibilne reagovať na zmeny na trhu a prinášať atraktívne a výhodné produkty pre koncových klientov,“ hovorí člen predstavenstva spoločnosti Finportal, a.s., Ondrej Matvija. „V tomto roku chystáme uvedenie viacerých noviniek, ktoré ešte viac zjednodušia prácu našim sprostredkovateľom. Neustále pracujeme na rozvoji online služieb s cieľom ponúkať naše vlastné a unikátne nástroje. Príkladom je náš univerzálny nástroj na porovnanie produktov a uzavretie zmlúv neživotného poistenia – Najpoistenie.sk, ktorý plánujeme rozšíriť aj o 15 najvýhodnejších produktov životného poistenia, „ uzatvára Ondrej Matvija.

Finportal sa za posledných vyše päť rokov stal dôveryhodným a spoľahlivým partnerom vďaka servisným službám, ktoré založil na nezávislosti, slobode rozhodovania a transparentnom províznom systéme pre nezávislých obchodníkov a finančné skupiny. V súčasnosti patrí medzi TOP 5 partnerov väčšiny bankových inštitúcií na Slovensku.

Finportal, a.s.

– Finportal je servisnou spoločnosťou pre nezávislých obchodníkov a finančné skupiny, ktorá reaguje na aktuálne potreby trhu v oblasti finančného sprostredkovania.

– Bezplatne poskytuje kompletné zázemie v oblasti administratívy, informačného systému, právnych služieb, vzdelávania a call centra pre všetkých, ktorí sa profesionálne venujú finančnému sprostredkovaniu.

– Sprostredkovateľom umožňuje ponúkať produkty všetkých významných spoločností na finančnom trhu.

– Filozofiou spoločnosti je vytvárať spoluprácu so sprostredkovateľmi, ktorá je založená na nezávislosti, slobode rozhodovania, vlastnom rozvoji a transparentnom províznom systéme.

– Cieľom spoločnosti je byť zodpovedným partnerom s jednoduchými riešeniami, teda prevziať zodpovednosť za všetky vedľajšie aktivity, aby sa jej sprostredkovatelia mohli sústrediť výlučne na svoju prácu.

– Systém práce servisnej spoločnosti zabezpečuje zmluvným partnerom neporovnateľne lepšie obchodné podmienky s garanciou kvality poskytovaných služieb pre klienta.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia