Autonehodu kapely Viola Beach nespôsobili drogy ani alkohol

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pri autonehode zahynuli všetci členovia skupiny Viola Beach
Foto: facebook/violabeachwarrington

BRATISLAVA 26. februára (WebNoviny.sk) – V krvi šoféra auta, v ktorom pri nehode zahynuli členovia anglickej indierockovej kapely Viola Beach ako aj ich manažér, neobjavili stopy alkoholu alebo drog. Oznámili to švédski vyšetrovatelia, ktorí však odmietli prezradiť, kto z posádky auta šoféroval. V nasledujúcich týždňoch chcú vykonať ďalšie testy, aby určili príčinu nehody.

K spomínanej tragickej nehode došlo 13. februára nadránom neďaleko Štokholmu, keď sa kapela vracala z vystúpenia na festivale Where is the Music?, ktoré bolo ich vôbec prvým koncertom mimo Veľkej Británie. Ich auto vo veľkej rýchlosti prerazilo dvoje bariér na zdvíhacom diaľničnom moste a následne padalo viac ako 25 metrov do vody. Stredná časť mosta bola v tom čase nadvihnutá, aby cez kanál pod ním mohla preplávať loď. V aute boli členovia kapely Kris Leonard (gitara, spev), River Reeves (gitara), Tomas Lowe (basgitara) a Jack Dakin (bicie) a ich manažér Craig Tarry, pričom všetci boli vo veku od 19 do 32 rokov. Ich telá krátko po nehode vylovili potápači.

Viola Beach vznikli v roku 2013 a vlani vydali debutový singel Swings & Waterslides, pričom vystúpili napríklad na festivaloch v Readingu a Leedsi. Na ich úmrtie na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zareagovali okrem iných frontman kapely Travis Fran Healy či Ross Jarman z The Cribs.

Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať