Video: ManCity dosiahol na Ligový pohár, rozhodli penalty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
FC Liverpool - Manchester City
James Milner (vľavo) z FC Liverpool a Fernando z Manchestru City počas finálového zápasu anglického Ligového pohára. Londýn, 28. február 2016. Foto: SITA/AP

LIVERPOOL/BRATISLAVA 28. februára (WebNoviny.sk) – Vo finálovom zápase anglického Ligového pohára futbalisti Manchestru City zdolali FC Liverpool až v rozstrele zo značky pokutového kopu. Ako prví sa presadili hráči City zásluhou Fernandinha, v závere duelu Liverpool vyrovnal po presnom zásahu Philippeho Coutinha. V predĺžení gól nepadol, a tak o víťazovi trofeje rozhodli penalty, v ktorých sa zaskvel argentínsky brankár Manchestru City Willy Caballero.

Mignolet spravil pri góle chybu

Skóre stretnutia otvoril v 49. minúte brazílsky stredopoliar Fernandinho, ktorý si dobre nabehol na prihrávku Sergia Agüera a prudkou strelou po zemi poslal loptu za Mignoletov chrbát. Práve belgického gólmana skritizovali za chybu komentátori Sky Sports, konkrétne bývalý skvelý útočník Arsenalu Alan Smith: „Agüero to spravil dobre a prihrávku poslal v správnom čase. Bola to slušná strela od Fernandinha, ale Simonovi Mignoletovi zrejme nebude musieť nikto hovoriť, že to bola veľká chyba. Bol to priam darček pre Manchester City.“

V poslednej desaťminútovke sa už zdalo, že hráči Manchestru City dokráčajú k víťazstvu v riadnej hracej dobe, no v 83. minúte sa vo vnútri vymedzeného územia dostal k odrazenej lopte ofenzívny stredopoliar Liverpoolu Philippe Coutinho a vyrovnal na 1:1. Brazílčanov gólový pokus bol vôbec prvou strelou Liverpoolčanov do priestoru bránky. Zápas sa musel predlžovať o ďalších 30 minút, v ktorých gól nepadol. A tak prišlo k na štadióne vo Wembley k penaltám.

Hrdinom rozstrelu bol brankár Caballero

Hrdinom Manchestru City sa v penaltovom rozstrele stal tridsaťštyriročný brankár Willy Caballero, ktorý v mužstve plní úlohu brankárskej dvojky a kryje chrbát Joeovi Hartovi. Argentínčan chytil hráčom Liverpoolu tri pokutové kopy, za seba pustil len úvodný kop Emreho Cana. Zrejme najväčšiu parádu predviedol pri zneškodnení penalty Adama Lallanu. „Je úžasné vyhrať tento pohár. Bol to pre mňa ťažký týždeň. Vyhral som moju prvú trofej, takže je to pre mňa a moju rodinu v Argentíne veľmi emotívne. Včera v noci som pozeral všetky penalty, no napokon mi pomohla moja intuícia,“ povedal po finálovom zápase šťastný brankár Willy Caballero.

„Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať už skôr ako v penaltách. Hrali sme lepšie ako Liverpool, ale keby ste sa ma spýtali, ako by som si želal zvíťaziť, tak by to bolo práve v pokutových kopoch. Veľmi dôverujem Willymu Caballerovi. Tento moment si zaslúžil. Je to veľmi dôležitá chvíľa, no už teraz musíme myslieť na ďalší zápas, ktorý bude práve proti Liverpoolu. Chceme pokračovať v boji o titul v Premier League,“ vyhlásil Manuel Pellegrini, ktorého v nasledujúcej sezóne nahradí na lavičke Manchestru City Pep Guardiola.

Výsledok nedeľňajšieho stretnutia finále Anglického ligového pohára vo futbale – Capital One Cupu:
FC Liverpool – Manchester City 1:1 po predĺžení, na strely zo značky pok. kopu 1:3

Góly: 83. Coutinho – 49. Fernandinho

Martin Škrtel (Liverpool) pre zranenie nefiguruje v zápise o stretnutí

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Manuel PellegriniMartin ŠkrtelPep GuardiolaPhilippe Coutinho
Firmy a inštitúcie FC LiverpoolManchester City