Sagana čaká úloha, ktorá preverí, či je pravý šampión

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan si v Spojených arabských emirátoch vyskúšal aj jazdu na ťave. Foto: facebook.com/tinkoffsport

BRUSEL 29. februára (WebNoviny.sk) – Peter Sagan sa už v uplynulých sezónach viackrát ocitol v situácii, keď len neveriacky krútil hlavou nad neochotou ostatných cyklistov z pelotónu potiahnuť únik skupiny, a dúhový dres úradujúceho majstra sveta jeho pocit bezmocnosti len umocňuje.

Prevládol v ňom aj po nedeľňajších pretekoch Kuurne-Brusel-Kuurne, na ktorých mohol jazdec Tinkoffu za priaznivejšieho vývoja dosiahnuť lepšie ako siedme miesto. „Viackrát som sa pokúšal vyprovokovať únik, ale ostatní majú zjavne problém so mnou spolupracovať. Asi to bude môj osud,“ povzdychol si nositeľ dúhového dresu s tímovým nápisom Tinkoff podľa cyclingweekly.com.

Sagan v nedeľu napokon nezachytil rozhodujúci nástup trojice s neskorším víťazom Jasperom Stuyvenom z tímu Trek-Segafredo. „Sagan sa nemýli, jeho osudom bude hľadať jazdcov ostatných tímov ochotných pomáhať mu pri dosahovaní víťazstiev. Čaká ho úloha, ktorá preverí pravého šampióna,“ konštatuje v komentatívnom duchu Stuart Clarke zo cyclingweekly.com.

Preteky Kuurne-Brusel-Kuurne boli súčasťou úvodnej dvojice jarnej sezóny klasík na európskom kontinente. Tou úplne prvou klasikou bolo sobotňajšie podujatie Omloop Het Nieuwsblad, ktoré vyhral belgický favorit Greg van Avermaet pred Saganom a iným Belgičanom Tiesjom Benootom. Pre Sagana a spol. boli víkendové úvodné jednorazové preteky sezóny prípravou na veľké jarné monumenty Miláno – San Remo, Okolo Flámska či Paríž – Roubaix.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Sagan