Esquivel sa podvolil extradícii do USA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peniaze, korupcia
Foto: ilustračné, Thinkstock

ZÜRICH 29. februára (WebNoviny.sk) – Exprezident Venezuelskej futbalovej federácie (FVF) Rafael Esquivel súhlasil so svojím vydaním zo Švajčiarska do Spojených štátov amerických, kde naňho čaká obvinenie z korupcie. Esquivela zadržali v máji minulého kalendárneho roka v Zürichu.

Hovorca švajčiarskej federálnej prokuratúry Folco Galli uviedol, že juhoamerický funkcionár stiahol posledné odvolanie proti extradícii, ktoré bolo na najvyššom súde krajiny „helvétskeho kríža“. „Umožnilo nám to jeho vydanie do USA. Americká polícia si ho musí prebrať a transportovať do desiatich dní,“ povedal Galli. Presný čas ani deň však nezverejnia z dôvodu ochrany súkromia a bezpečnosti.

Esquivel sa bránil na federálnom súde v Lausanne, kde chcel dosiahnuť zmenu verdiktu nižšieho súdu z 27. januára. Bývalého viceprezidenta Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) v USA vinia z prijímania úplatkov v miliónoch dolárov v súvislosti s pridelením marketingových práv na turnaje Copa América v rokoch 2007, 2015, 2016, 2019 a 2023.

Esquivela zatkli spoločne s ďalšími ôsmimi ľuďmi. Do zámoria putuje ako šiesty, jedného poslali do domovského Uruguaja. Nikaragujčan Julio Rocha a Brit Costas Takkas sa stále držia vo Švajčiarsku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať