2% NA POMOC DEŤOM Z ONKOLÓGIE - PREČO ICH VENOVAŤ PRÁVE NÁM

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Svetielko pomoci

BRATISLAVA 1. marca 2016 (WBN/PR) – Sme rodičovská organizácia, ktorá vznikla na základe osobných skúseností s vážnym onkologickým ochorením a následnou stratou dieťaťa. Osobná skúsenosť je to najbolestnejšie, čo môže pri práci v tejto oblasti byť. Organizáciu vedú dve matky, ktoré si prešli stratou dieťaťa. Obe dobre poznajú dané prostredie, vedia ako čo najlepšie pomáhať, keďže si tým osobne prešli.

Deťom a ich rodinám pravidelne pomáhame od roku 2006. V roku 2008 sme začali komplexne riešiť potreby detí a rodičov na detskom onkologickom oddelení v Košiciach. Našou prioritou je podpora chorých detí v rámci Košického a Prešovského kraja. Na hlavných projektoch spolupracujeme s Ligou proti rakovine SR – detský mobilný hospic, preprava detských onkologických pacientov, ubytovanie v náhradnom domove Ligy proti rakovine pre rodičov chorých detí. Dlhodobo a pravidelne pokrývame reálne potreby detí, ale aj ich rodičov, ktorí sa počas liečby ich dieťaťa stretávajú s rôznymi problémami, od strachu, stresu z choroby dieťaťa, až po stratu príjmu, zamestnania alebo rozpadu rodiny. Rodinu, ktorej ochorelo dieťa, vždy berieme ako celok a prihliadame na jej potreby.

Deťom a ich rodičom pravidelne poskytujeme služby pacientského dôverníka, psychologičky, sociálnej pracovníčky, prepravu detských pacientov, ubytovanie pre rodičov, materiálnu pomoc, informačný servis.

Sme prvým a jediným detským mobilným hospicom na východnom Slovensku. Podporujeme rodiny s deťmi v terminálnom štádiu, poskytujeme domácu hospicovú starostlivosť a podporu rodín po strate dieťaťa.

Spolupracujeme s organizáciami z celého Slovenska s rovnakým alebo podobným zameraním – Liga proti rakovine, Dobrý anjel a iné.

O tom, čo sme pre deti a ich rodiny za posledné roky do súčasnosti urobili a ako sme im pomohli, hovoria skutočné čísla:

(uvedené údaje sú k 31.12.2015)

Detský mobilný hospic, domáca hospicová starostlivosť – od roku 2012

Celkový počet pacientov: 20 – 9/KE kraj, 11/PO kraj

Celkový počet dní starostlivosti: 968

Celkový počet domácich návštev: 98

Najkratšia starostlivosť: 2 dni

Najdlhšia starostlivosť: 218 dní

Preprava detských onkologických pacientov – od roku 2011

Celkový počet najazdených km: 327 206

Celkový počet jázd: 1709

Ubytovanie v náhradnom domove pre rodičov – od roku 2008

Celkový počet ubytovaných osôb: 552

Celkový počet nocí: 2895

Viac informácií o našej organizácii nájdete na www.svetielkopomoci.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať