Bez Fica, bez kvót a v schengene, hovorí o Slovensku Frešo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Freso
Predseda SDKÚ Pavol Frešo. Foto: archívne, SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 2. marca (WebNoviny.sk) – Bez Fica, bez kvót a v schengene, tak si predstavuje budúcnosť Slovenska predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. „Tieto voľby asi prvýkrát nebudú o voľbe menšieho zla. Sú to zásadné voľby, ktoré hovoria o tom, v akej pozícii bude Slovensko v Európe,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Frešo s tým, že jeho strana jasne hovorí, že za žiadnu cenu nedopustí rozpad schengenského priestoru a ani to, aby sa v rámci neho kdekoľvek na hranici stavali ostnaté drôty.

Podľa neho by boli colníci a ukazovanie pasov na hraniciach pre Slovensko totálnou samovraždou. „Pre SDKÚ-DS je členstvo v Európskej únii a v schengene témou číslo jeden. Keď sme zniesli päťsto utečencov v Gabčíkove, tak znesieme aj tisíc, aj dvestisíc. Máme dosť silnú políciu aj armádu na to, aby sme u nás pár utečencov na chvíľu ubytovali,“ spomenul pred novinármi.

Ako ďalej pripomenul, pre SDKÚ-DS je prioritou, aby sa Slovensko postupne približovalo k bohatým krajinám ako Nemecko, Rakúsko a Benelux. Podľa Freša je jeho strana jediná, ktorá sa otvorene vyjadrila k extrémizmu a ako tvrdí, strana Mariana Kotlebu pre neho nie je žiadny budúci partner. „Tieto voľby sú skutočne o tom, či budeme patriť so sféry Ruska a Putina alebo budeme patriť medzi tých, kde vládne napríklad Angela Merkelová,“ zhrnul. „Uvedomujem si, koľko chýb urobila Európska únia, ale nechcem, aby Slovensko patrilo do sféry Ruska,“ ukončil Frešo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana