Rusi nominovali na Svetový pohár aj Ovečkina s Malkinom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ruská hokejová reprezentácia
Foto: SITA/AP

MOSKVA 2. marca (WebNoviny.sk) – V základnej nominácii ruskej hokejovej reprezentácie na septembrový Svetový pohár v kanadskom Toronte sú podľa očakávania iba hráči zo zámorskej NHL. Hlavný tréner „zbornej“ Oleg Znaroks si vybral troch brankárov, troch obrancov a desať útočníkov. Lídrom defenzívy by mal byť Andrej Markov z Montrealu, v útoku nechýbajú topkanonier Alexander Ovečkin z Washington či Jevgenij Malkin z Pittsburghu.

„Rozhodli sme sa pozvať troch brankárov, takže túto otázku máme uzatvorenú. V tíme sú aktuálne iba traja obrancovia, o ďalších rozhodneme neskôr. Väčšina hokejistov nášho kádra hrá vo svojich kluboch dôležitú úlohu. Šancu dostať sa do tímu majú aj hráči z KHL, no to budeme riešiť až po májových majstrovstvách sveta,“ uviedol skúsený odborník Znaroks, ktorý v minulosti dvakrát priviedol Dinamo Moskva k zisku Gagarinovho pohára.

„Hráčov do mužstva sme vyberali na základe našej ostatnej pracovnej cesty do Severnej Ameriky. Videli sme niekoľko zápasov a tie nám ‚prezradili‘ mená kandidátov. Svetový pohár sa bude hrať na malej ploche, preto sme nominovali len hráčov z NHL. Všetci sa dobre poznajú, adaptovať sa na zámorský hokejový štýl nebude potrebné. V kádri sú aj mladí chlapci, s ktorými rátame v súvislosti so ZOH 2018 v Pjongčangu,“ pokračoval 53-ročný Znaroks.

Pre Rusov je Svetový pohár vítaná súťažná previerka. „Tešíme sa na toto podujatie, na ktorom sa predstaví množstvo hviezd svetového hokeja. Turnaj bude dobrým testom na ZOH 2018 v Kórejskej republike,“ dodal kormidelník „zbornej“.

Rusi predstavili základný káder ako prví, o 10.00 h SEČ budú nasledovať Fíni. O 17.00 h zverejnia minimálne 16-členný káder Česi a Švédi o ďalších 135 minút neskôr. Generálny manažér tímu Európy Šatan predstaví výber o 22.30 h SEČ a po ňom prídu na rad severoamerický tím mladíkov, tím Kanady a napokon USA. Jednotlivé tímy ešte budú s blížiacim sa termínom podujatia dopĺňať svoje kádre, ostatných sedem hokejistov pribudne do každého z výberov do 1. júna.

Známy káder Ruska na septembrový hokejový Svetový pohár v kanadskom Toronte:

Brankári: Sergej Bobrovskij (Columbus Blue Jackets), Semion Varlamov (Colorado Avalanche), Andrej Vasilevskij (Tampa Bay Lightning)

Obrancovia: Dmitrij Kulikov (Florida Panthers), Andrej Markov (Montreal Canadiens), Dmitrij Orlov (Washington Capitals)

Útočníci: Arťom Anisimov, Artemij Panarin (obaja Chicago Blackhawks), Pavel Daciuk (Detroit Red Wings), Nikita Kučerov, Vladislav Namestnikov (obaja Tampa Bay Lightning), Nikolaj Kuľomin (New York Islanders), Jevgenij Kuznecov, Alexander Ovečkin (Washington Capitals), Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins), Vladimir Tarasenko (St. Louis Blues)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander OvečkinAndrej MarkovArťom AnisimovJevgenij MalkinNikolaj KuľominPavel DaciukSemion VarlamovSergej BobrovskijVladimir Tarasenko
Firmy a inštitúcie Ruská hokejová reprezentácia