Tieto hviezdy NHL nominovali na Svetový pohár USA a Kanada

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nhl_hokej_výluka
Foto: SITA/AP

NEW YORK 3. marca (WebNoviny.sk) – Bez výraznejších prekvapení zverejnili 16-členné základné nominácie výbery Kanady a USA na septembrový Svetový pohár v Toronte.

Prekvapením v americkej nominácii je Justin Abdelkader

Kanaďania stavili na istotu a v ich tíme je až dvanásť hráčov, ktorí vo februári 2014 získali olympijské zlato v Soči.

V Rusku sa pred dvoma rokmi nepredstavili brankári Corey Crawford s Bradenom Holtbym, či útočníci Steven Stamkos a Tyler Seguin. Dá sa povedať, že takmer každý hráč z kanadského tímu patrí medzi najkvalitnejších hokejistov zámorskej NHL. Nad všetkými vyniká Sidney Crosby z Pittsburghu, ktorý bol kapitán v Soči a „javorové listy“ by mal viesť s céčkom na drese aj v septembri. Nečakalo sa zaradenie Jeffa Cartera na úkor Coreyho Perryho.

Aj v tíme USA je ťažké nájsť hráča, ktorý v kanadsko-americkej profilige nepatrí medzi opory svojho klubu. Jonathan Quick v bránke, Dustin Byfuglien v defenzíve a Patrick Kane v útoku sú zárukou najvyššej kvality. Prekvapením v americkej nominácii je Justin Abdelkader z Detroitu, ktorý neprežíva práve najvydarenejšiu sezónu. Naopak, zaskočila absencia Phila Kessela, ktorý za tím USA nechýbal na predchádzajúcich dvoch ZOH.

Eichel a McDavid si premiérovo zahrajú spolu

Útočníci Jack Eichel a Connor McDavid podľa očakávania nechýbajú v základnej nominácii hokejového výberu Severnej Ameriky do 23 rokov na septembrový Svetový pohár v kanadskom Toronte.

Hlavný tréner Todd McLellan už pozná mená trojice brankárov, kvarteta obrancov a deviatich útočníkov. V stredu večer ich mená zverejnili manažéri mužstva Peter Chiarelli a Stan Bowman. Spomedzi šestnástky hráčov je polovica Kanaďanov a polovica Američanov. McDavid s Eichelom sú dvaja hráči, ktorých si v predchádzajúcom drafte vybrali Edmonton resp. Buffalo z prvých dvoch priečok. Hlavnou nevýhodou výberu mladíkov bude na SP ich neskúsenosť, súperov však môže prekonať ich dravosť a energia.

Prekvapením tejto nominácie je, že brankár Matthew Murray z Pittsburgu sa dostal do mužstva už teraz. Očakávalo sa totiž, že si ho vedenie vyberie až v druhom kole. Za šok možno označiť aj absenciu útočníka Ryana Nugenta-Hopkinsa, ktorý má len 22 rokov a na svojom konte už 304 duelov v NHL.

Počas stredy už predstavili základný káder Rusi, Fíni, Česi a Švédi. Po výbere Európy prišiel na rad severoamerický tím mladíkov, neskôr aj mužstvo Kanady a napokon USA. Jednotlivé celky ešte budú s blížiacim sa termínom podujatia dopĺňať svoje kádre, ostatných sedem hokejistov pribudne do každého z výberov do 1. júna.

Známe kádre výberov USA, Kanady a výberu Severnej Ameriky do 23 rokov na septembrový hokejový Svetový pohár v kanadskom Toronte:
KANADA

Brankári: Corey Crawford (Chicago Blackhawks), Braden Holtby (Washington Capitals), Carey Price (Montreal Canadiens)

Obrancovia: Drew Doughty (Los Angeles Kings), Duncan Keith (Chicago Blackhawks), Marc-Edouard Vlasic (San Jose Sharks), Shea Weber (Nashville Predators)

Útočníci: Jamie Benn, Tyler Seguin (obaja Dallas Stars), Patrice Bergeron (Boston Bruins), Jeff Carter (Los Angeles Kings), Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks), Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), John Tavares (New York Islanders), Jonathan Toews (Chicago Blackhawks)

USA

Brankári: Ben Bishop (Tampa Bay Lightning), Jonathan Quick (Los Angeles Kings), Cory Schneider (New Jersey Devils)

Obrancovia: Dustin Byfuglien (Winnipeg Jets), John Carlson (Washington Capitals), Ryan McDonagh (New York Rangers), Ryan Suter (Minnesota Wild)

Útočníci: Justin Abdelkader (Detroit Red Wings), Patrick Kane (Chicago Blackhawks), Ryan Kesler (Anaheim Ducks), T. J. Oshie (Washington Capitals), Max Pacioretty (Montreal Canadiens), Zach Parise (Minnesota Wild), Joe Pavelski (San Jose Sharks), Derek Stepan (New York Rangers), Blake Wheeler (Winnipeg Jets)

VÝBER SEVERNEJ AMERIKY DO 23 ROKOV

Brankári: John Gibson (Anaheim Ducks), Connor Hellebuyck (Manitoba/AHL), Matthew Murray (Pittsburgh Penguins)

Obrancovia: Aaron Ekblad (Florida Panthers), Seth Jones, Ryan Murray (obaja Columbus Blue Jackets), Morgan Rielly (Toronto Maple Leafs)

Útočníci: Sean Couturier (Philadelphia Flyers), Jack Eichel (Buffalo Sabres), Johnny Gaudreau, Sean Monahan (obaja Calgary Flames), Dylan Larkin (Detroit Red Wings), Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche), Connor McDavid (Edmonton Oilers), J. T. Miller (New York Rangers), Brandon Saad (Columbus Blue Jackets)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Blake WheelerCarey PriceConnor McDavidCorey CrawfordJamie BennJoe PavelskiJohn TavaresJonathan QuickJonathan toewsMax PaciorettyNathan MacKinnonPatrice BergeronPatrick KaneRyan GetzlafRyan KeslerShea WeberSidney CrosbySteven StamkosZach Parise
Firmy a inštitúcie Americká hokejová reprezentáciaKanadská hokejová reprezentácia