Národná kriminálna agentúra preveruje možnú volebnú korupciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia, policajné autá
Analytik Milan Žitný nevidí problém v tom, že policajtov sledovali, podľa neho je väčším problémom, že zariadenia našli. Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 4. marca (WebNoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NaKA) dostala do piatku osem podaní týkajúcich sa možného trestného činu volebnej korupcie. Ako dnes na brífingu informoval policajný prezident Tibor Gašpar, v šiestich prípadoch sa už vedie konanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu, zatiaľ čo zvyšné dva naďalej posudzujú.

„Prípady sa dotýkajú regiónov stredného a východného Slovenska. Spôsob konania podozrivých osôb spočíva v tom, že ponúkali zabezpečenie istého počtu hlasov pre konkrétnych kandidátov alebo strany za finančnú odmenu,“ povedal Gašpar. Polícia takisto eviduje 16 podnetov týkajúcich sa možného spáchania trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb. „V štyroch prípadoch už bolo začaté trestné stíhanie,“ uviedol Gašpar.

Celkovo bude na zabezpečenie verejného poriadku a pokojného priebehu volieb podľa Gašpara v sobotu nasadených do terénu 5 000 policajtov. „Na plnení úloh sa zúčastní služba poriadkovej polície, dopravnej, železničnej, kriminálnej, hraničnej a cudzineckej a tiež protikorupčná jednotka NaKA,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tibor Gašpar
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR