Nadácia Tesco vyzýva všetky neziskovky „Získajte grant!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tesco

BRATISLAVA 7. marca 2016 (WBN/PR) – Radi by ste zmenili niečí príbeh? Vyplňte online formulár, ktorý bol práve sprístupnený, a zapojte sa do komunitného programu spoločnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“.

Nový komunitný program spoločnosti Tesco s názvom „Vy rozhodujete, my pomáhame“ prináša tento rok jedinečnú príležitosť, ako podporiť lokálne projekty neziskových organizácií a dať zákazníkom príležitosť rozhodnúť o víťazoch. V týchto dňoch je možné prihlasovať projekty, a to vyplnením elektronického formulára, ktorý bude otvorený od 7. marca do 3. apríla na webstránke www.darca.sk. Finančný grant získa 77 víťazných projektov, medzi ktoré sa prerozdelí celková suma 100 000 eur. Každý projekt, ktorý si zákazníci napokon hlasovaním vyberú, získa 1 300 eur na svoju realizáciu.

Od dnešného dňa môže každá nezisková organizácia podať online žiadosť, ktorej súčasťou je návrh projektu, cieľ projektu a predbežný finančný rozpočet na jeho realizáciu. Komunitný program je zameraný na podporu lokálnych aktivít, ktoré budú prospešné pre miestne komunity po celom Slovensku. Zákazníci sa môžu podeliť o informácie o programe s neziskovými organizáciami, školami, škôlkami vo svojom okolí. Grant je možné získať na projekty zamerané na obnovu a zlepšenie verejných priestranstiev, parkov, ihrísk, podporu rozvoja komunitného života, vzdelávacie aktivity, podporu zdravého životného štýlu, podporu sociálne slabších a znevýhodnených skupín spoluobčanov, detí alebo nezamestnaných. Vítaná je tiež participácia členov miestnych komunít alebo zamestnancov Tesca, ktorí môžu jednotlivé projekty odporúčať a spolupodieľať sa na ich realizácii aj ako dobrovoľníci. Tento jedinečný komunitný program dá v ďalšej fáze zákazníkom skvelú príležitosť rozhodnúť prostredníctvom hlasovania priamo v obchode, ktorý projekt podporia vo svojej komunite.

A aký bude priebeh po uzávierke všetkých prihlášok? V apríli vyberie grantová komisia tri najlepšie projekty pre každý región. Tie postúpia do záverečného hlasovania, ktoré bude výhradne v rukách zákazníkov. Hlasovanie sa začne v mesiaci máj a potrvá štyri týždne. Zákazníci budú mať možnosť získať žetón za každý nákup v obchodoch Tesco a ten vhodiť do hlasovacieho zariadenia a podporiť projekt, ktorý sa im najviac páči.

Či už ako člen niektorej neziskovej alebo príspevkovej organizácie, či ako zákazník, ak viete o zaujímavom projekte vo svojom okolí, ktorý by si zaslúžil podporu vo forme grantu, odporučte im účasť v tomto komunitnom programe. Všetky potrebné a podrobné informácie o programe „Vy rozhodujete, my pomáhame“ sú dostupné v grantovej výzve zverejnenej na webstránke www.tesco.sk/pomahame.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Tesco