V Misijnom dome v Nitre volili kňazi na dôchodku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Misijnom dome v Nitre volili kňazi na dôchodku
Foto: SITA/Martin Havran

NITRA 5. marca (WebNoviny.sk) – Voľby boli v sobotu aj v Misijnom dome na Kalvárii v Nitre. Žijú tu kňazi na dôchodku a tiež niekoľko starých ľudí, ktorí nemajú príbuzných a nemá sa kto o nich postarať. Z 18 klientov prišli voliť desiati. Salezián Bohuslav Mošať sa počas svojho života zatiaľ zúčastnil všetkých volieb. Ako povedal pre agentúru SITA, verí, že voľby vyhrajú takí politici, ktorí nebudú len sľubovať, ale svoje programy aj splnia. Prehliadať by podľa neho nemali aj štrajky učiteľov a sestier.

„Učitelia aj sestry štrajkujú právom. Treba sa nad tým zamyslieť a urobiť nápravu, lebo potom strácame kvalitných ľudí, ktorí odchádzajú do cudziny. Ja som vyše 50 rokov učil, mám dôchodok 375 eur a to som študoval dve vysoké školy,“ povedal Mošať. Na margo utečencov povedal, že sú to ľudia, ktorí trpia a treba im podať pomocnú ruku. „Keď potrebujú ochranu života, musíme ich prijať,“ myslí si Mošať.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Podľa kňaza Františka Očenáša by mal byť správny politik zodpovedný, svedomitý a nerobiť rozdiely medzi straníkmi a nestraníkmi. „Politické dianie sledujem poctivo, každý večer počúvam správy. Voľby som ešte nikdy nevynechal, veď je to občianska povinnosť,“ povedal Očenáš, ktorý sa stal kňazom ako 22-ročný. Voliť dnes prišiel aj kňaz Anton Bezák, ktorého tajne vysvätili za totality. Voliť chodieva pravidelne a o dianie na Slovensku sa aktívne zaujíma. Verí, že ľudia si vo voľbách zodpovedne zvolia takých politikov, ktorí pomôžu Slovensku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia