Egypťan vyskočil pri kontrole z idúceho vlaku a zabil sa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vlak
Foto: ilustračné, Thinkstock

Berlín 11. marca (WebNoviny.sk) – Sedemnásťročný Egypťan sa ukrýval pod sedačkami nočného vlaku smerujúceho z Rakúska do Nemecka a keď ho tam dnes ráno objavili imigrační pracovníci, vyskočil z okna idúceho vlaku a zabil sa. Informovala o tom nemecká polícia, uviedla tlačová agentúra Reuters.

Tínedžer predložil pri kontrole imigračné doklady, ktoré mu vydali v Rakúsku a z ktorých vyplývalo, že bol egyptskej štátnej príslušnosti. Kým si ich pracovníci kontroly prezerali, utiekol do iného oddelenia vlaku, kde otvoril okno a vyskočil z neho. Polícii to povedali dve mladé Američanky, ktoré boli svedkyňami incidentu.

Polícia uzavrela trať a objavila telo mladíka neďaleko železničnej stanice v obci Haar pri Mníchove. Podľa agentúry DPA išiel vlak v čase, keď z neho Egypťan vyskočil, rýchlosťou 160 kilometrov za hodinu.

Spolková polícia tohto mladíka zadržala na nemecko-rakúskych hraniciach už pred niekoľkými týždňami a vrátila ho späť do Rakúska, uviedol hovorca mníchovskej polície.

Nemecko prijalo vlani vyše milióna utečencov a je vysnívaným cieľom mnohých ľudí utekajúcich pred vojnou a chudobou na Blízkom východe i zo vzdialenejších miest. V rok 2015 prišlo do Európskej únie vyše 1,5 milióna migrantov, čo vyvolalo ostrú politickú debatu o tom, ako utečeneckú krízu riešiť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia