Video: Arsenal FA Cup neobháji, ManUnited iba remizoval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alexis Sánchez
Alexis Sánchez z Arsenalu Londýn po skončení zápasu FA Cupu proti Watfordu. Londýn, 13. marec 2016. Foto: SITA/AP

LONDÝN 13. marca (WebNoviny.sk) – Futbalisti Arsenalu Londýn neobhája triumf v FA-cupe, keď v nedeľu prekvapujúco na domácom ihrisku prehrali s druholigovým Watfordom 1:2. Hostia viedli gólmi Ighala a Guedioura 2:0.

V závere stretnutia sa síce „kanonierom“ podarilo skorigovať zásluhou Welbecka, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Pre zverencov Arsena Wengera to bola prvá prehra v najstaršej futbalovej súťaži na svete po 756 dňoch a šestnástich zápasoch.

Jediným klubom, ktorý dokázal získať FA-cup aspoň trikrát po sebe tak naďalej zostáva Blackburn Rovers – ten zvíťazil medzi rokmi 1883 a 1886 dokonca štyrikrát za sebou.

Manchester United nevyužil výhodu domáceho prostredia, keď iba remizoval s West Hamom United 1:1 v druhom nedeľňajšom štvrťfinálovom zápase anglického FA-cupu.

„Červení diabli“ pritom prehrávali od 68. min gólom Payeta, ktorý ukážkovo trafil z priameho kopu z takmer 23 metrov. Opakovaný zápas si zverenci Louisa Van Gaala vynútili v 83. min zásluhou francúzskeho talentu Anthonyho Martiala.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí štvrťfinále Anglického pohára (FA Cup) vo futbale (hrá sa na jeden zápas, opakuje sa v prípade remízy):
Arsenal Londýn – Watford 1:2 (0:0)

– do semifinále postúpil Watford

Góly: 88. Welbeck – 50. Ighalo, 63. Guedioura

Manchester United – West Ham United 1:1 (0:0)

Góly: 83. Martial – 68. Payet

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia