Ukrajinský prezident Porošenko uvažuje o výmene premiéra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
'Netreba žiadny Minsk 3', Porošenko novú dohodu odmieta
Ukrajinský prezident Petro Poroshenko na spoločnej tlačovej konferencii so šéfom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom zdôraznil, že novú dohodu netreba. Sú tu zmluvy a tie treba plniť. Brusel, 27. augusta 2015. Foto: SITA/AP

MINSK 14. marca (WebNoviny.sk) – Ukrajinský prezident Petro Porošenko údajne uvažuje o súčasnej ministerke financií Natalii Jareskovej, ako o možnej náhrade za premiéra Arsenija Jaceňuka. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Hovorca ukrajinského prezidenta Sviatoslav Cegolko na svojej facebookovej stránke uviedol, že Porošenko sa v pondelok stretol s politickými lídrami a hovoril s nimi o vytvorení novej vládnej koalície.

Podľa svojho hovorcu uvažuje Porošenko o Jareskovej ako o prípadnej budúcej predsedníčke vlády. Ďalším kandidátom na funkciu premiéra by údajne mohol byť Andrij Sadový, starosta mesta Ľvov a predseda strany Svojpomoc (Samopomič) – jednej zo strán, ktoré opustili vládnu koalíciu.

Jaceňukova vláda prežila vo februári hlasovanie o nedôvere v ukrajinskom parlamente. Avšak dve strany – Samopomič a Vlasť expremiérky Julije Tymošenkovej – vládnu koalíciu opustili na protest proti neúspešnému odvolávaniu premiéra, ktorému vyčítajú zhoršujúcu sa hospodársku situáciu v krajine a pomalé tempo reforiem. Koalícia vedená stranou Blok Petra Porošenka sa tak po roku rozpadla a stratila väčšinu v parlamente.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter PorošenkoPetro Porošenko