Anonymous začali plniť hrozby o totálnej vojne voči Trumpovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Anonymous
Anonymous zablokuje internetovú stránku ministerstva spravodlivosti a tiež web investičnej skupiny Penta. Foto: SITA/Lukáš Macek

Washington 18. marca (WebNoviny.sk) – Niekoľko dní po tom, ako hakerské hnutie Anonymous vyhlásilo „totálnu vojnu“ americkému miliardárovi Donaldovi Trumpovi, ktorý sa v Republikánskej strane uchádza o nomináciu do volieb prezidenta USA, počítačovú piráti splnili časť hrozby, keď na internete zverejnili niektoré Trumpove osobné údaje. Medzi nimi je číslo sociálneho zabezpečenia i jeho telefónne číslo. Informovala o tom v noci nadnes televízia ABC s tým, že hlavný útok Anonymous na Trumpa sa uskutoční 1. apríla.

Na webovej stránke Pastebin Anonymous zverejnili aj Trumpov dátum narodenia, celé mená jeho rodičov a detí, ako aj podrobnosti o jeho firmách. Pravosť týchto údajov sa však zatiaľ nepodarilo overiť. Anonymous vyhlásili Trumpovi vojnu 4. marca prostredníctvom videozáznamu zverejneného službou YouTube. Postava s typickou maskou na tvári v ňom upozorňuje „drahého Donalda Trumpa“, že ho už dlho a so znepokojením sledujú. Jeho predvolebnú kampaň Anonymous označili za nenávistnú a poburujúcu.

Svoju operáciu voči Trumpovi nazvali #OpTrump a jej cieľom je zmariť jeho predvolebnú kampaň, ktorej cieľom je získať republikánsku nomináciu na voľby prezidenta USA. Okrem toho Anonymous chcú „sabotovať Trumpovu obchodnú značku“, a to útokmi na webové stránky a zverejňovaním jeho osobných údajov. Webová stránka Tech Insider však v stredu upozornila, že nie všetci členovia Anonymous sú jednotní v názore na razantný útok voči Trumpovi. Časť z nich totiž kampaň proti nemu považuje za pokus o cenzúru a obmedzovanie slobody slova.

Podľa televízie ABC Trumpov predvolebný štáb informoval, že pokusom o ilegálny počítačový útok na počítačové kontá a získanie osobných údajov Donalda Trumpa sa zaoberajú policajné a justičné orgány. Začatie vyšetrovania potvrdil pre ABC News aj nemenovaný vládny zdroj.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump