Stoklasa, Auxt či niekto iný? Sieť zatiaľ tají meno ministra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sieť
Martin Fedor nemá žiadne informácie, ktoré by spochybňovali fungovanie Siete a jej financovanie. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 18. marca (WebNoviny.sk) – Strana Sieť nechce zatiaľ prezradiť, koho nominuje na post ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja v novej koaličnej vláde. Nepotvrdila tak, či do svojej jedinej ministerskej funkcie na základe medializovaných informácií navrhne tridsaťročného ekonóma Róberta Auxta, prípadne tridsaťdeväťročného advokáta Tomáša Stoklasu alebo niekoho iného. „Prebiehajúce rokovania nebudeme komentovať,“ reagovala hovorkyňa Siete Karolína Ducká. Neodpovedala ani na otázku, či Sieť mala záujem o funkciu ministra dopravy alebo jej ju ponúkol Smer.

Auxt a Stoklasa kandidovali za Sieť v nedávnych parlamentných voľbách, ale do desiatky zvolených poslancov za túto stranu sa nedostali.

Traja zo zvolených poslancov za Sieť, Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík, vo štvrtok potvrdili, že zo strany odchádzajú pre jej vstup do vlády so Smerom-SD. V parlamente budú pôsobiť ako nezaradení poslanci. V Sieti nechce pôsobiť ani jej prvá poslanecká náhradníčka Zuzana Zimenová, ktorá ako odborníčka na vzdelávanie nebola členkou strany.

Beblavý kritizoval Sieť za to, že vo vláde prijala post ministra dopravy. Ako povedal, nepamätá si jediného ministra dopravy, okrem Jána Figeľa (KDH), ktorý by z tohto ministerstva odišiel so cťou. Doterajší minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) vo funkcii už dosluhuje.

„Tento rezort, a všetci to vedia, sa berie vtedy, ak sú prioritné ekonomické záujmy jednotlivcov alebo skupín. Jediný možný ďalší dôvod je ten, ktorý ukázal pán Figeľ. Keď politik chce ukázať, že vie, má silu a moc úplne zmeniť aj rôzne korupčné a iné podobné veci v tomto rezorte,“ uviedol Beblavý.

„Myslím, že v tento druhý variant už nikto neverí, takže je jasné, prečo sa to deje. Považujem to osobne, aj koaličné tézy (programové priority), za absolútnu zradu našich voličov zo strany Siete,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján PočiatekKatarína MacháčkováMiroslav BeblavýRadoslav ProcházkaSimona PetríkZuzana Zimenová