Putalová takmer nedokončila rozbeh, no je vo finále MS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Iveta Putalová
Slovenská atlétka Iveta Putalová Foto: archívne, SITA/Urban Klement

PORTLAND 19. marca (WebNoviny.sk) – Štvorstovkárka Iveta Putalová potvrdila, že je veľká bojovníčka. Hoci osobný rekord (52,84) i tohtosezónne predšampionátové maximum (53,50) ju pasovali nanajvýš do semifinále, na halových MS v atletike v Portlande sa nečakane prebojovala medzi šesť najlepších do súboja o medaily.

Hoci Putalovej cesta do finále sa zdala jednoduchá, nie je to tak. Svoju púť na šampionáte mohla skončiť už predčasne v rozbehu. „O hladkom postup z rozbehov by som vôbec nehovoril. Jamajčanka Gordonová narobila poriadnu paseku. V prvej zákrute zazmätkovala, zakopla, zastala a takmer stopla aj Ivetu. Nechýbalo veľa a aj moja zverenka mohla mať po majstrovstvách. Hoci pri vyhýbacom manévri stratila rýchlosť a musela sa znova rozbiehať, ostalo jej toľko síl, aby v závere predbehla Kellyovú a z druhej priečky si zaistila priamy postup do semifinále,“ upozornil Marcel Lopuchovský. „Iveta mala veľké šťastie, mohla spadnúť a všetky plány i tréningová drina by razom spadli ako domček z kariet,“ dodal.

Po necelých siedmich hodinách zakľakla Putalová znova do blokov. V I. semifinále sa až do cieľovej rovinky držala na druhej priečke za suverénnou Američankou Spencerovou, až v posledných metroch sa pred ňu natlačila ešte Poľka Swietyová. Nič to však nemení na fakte, že hneď v premiére na halových MS sa „prebila“ do finále.

„Keď som uvidel vyžrebovanie semifinálových behov, hneď som si uvedomil, že sa dostala do výhodnejšieho behu s veľkou šancou postúpiť, čo sa aj potvrdilo. Áno, mala trochu šťastie, ale kvalitný športovec ho zväčša má. V semifinále vôbec neriešila, kto je kto, bežala si svoje preteky s úmyslom postúpiť a nakoniec z toho je finále. Jej portlandské vystúpenie je už v tejto chvíli taká malá super senzácia,“ povedal Putalovej kouč.

Putalovej štvorstovky v roku 2016:

6. 2. Karlsruhe 4. miesto 53,77

12. 2. Toruň 4. miesto 53,50

17. 2. Štokholm 4. miesto 53,58

20. 2. Chemnitz 1. miesto 53,68

18. 3. Portland 2. v rozbehu 54,53

18. 3. Portland 3. v semifinále 53,13

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Iveta PutalováMarcel Lopuchovský