Marta Kubišová oznámila, kedy ukončí svoju kariéru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marta Kubišová mala infarkt, je v nemocnici
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 20. marca (WebNoviny.sk) – Česká speváčka Marta Kubišová oznámila, že na jeseň 2017 plánuje ukončiť kariéru. Sedemdesiattriročná interpretka, ktorá mala vlani v novembri infarkt, to prezradila v rozhovore pre český denník Aha! s tým, že jej posledným počinom má byť program Poslední recitál v pražskom Divadle Ungelt.

„Rozhodla som sa už skôr a zdravotný problém, ktorý ma postihol, k tomu iba prispel,“ vyhlásila Kubišová. „Marta Kubišová sa rozhodla, že v sedemdesiatpäťke ukončí svoju spevácku kariéru. Je nám to veľmi ľúto, ale nezostáva nám než rešpektovať jej rozhodnutie. Tým skôr, že rozhodnutia v jej živote bývajú uvážené a definitívne. Toto je jej naozaj posledný recitál,“ potvrdil pre Aha! riaditeľ Divadla Ungelt Milan Hein.

Marta Kubišová

začínala spevácku kariéru s tanečnou skupinou. V roku 1962 sa dostala v súťaži Hľadáme nové talenty až do finále. V 60. rokoch pôsobila v pražskom divadle Rokoko, neskôr spolu s Helenou Vondráčkovou a Václavom Neckářom v triu Golden Kids.

Je trojnásobnou víťazkou ankety Zlatý slávik. V roku 1970 jej zakázali umeleckú činnosť, v období 1981 až 1989 pracovala vo Výstavbe sídlisk. Pôsobila tiež ako hovorkyňa Charty 77.

Od revolúcie opäť spieva. Jej najznámejšou skladbou je Modlitba pro Martu. Vydala albumy ako Songy a balady (1969), Lampa (1990), Řeka vůní (1995), Bůh ví (1996), Příběh (2004) či Vítej, lásko (2005).

Informácie pochádzajú z webstránky www.ahaonline.cz a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marta Kubišová