Experti skúmajú čierne skrinky z havarovaného boeingu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Havária lietadla
Boeing havaroval počas druhého pokusu o pristátie na rostovskom letisku a po strmom klesaní a následnom dopade na zem explodoval. Foto: SITA/AP

ROSTOV NA DONE/DUBAJ 20. marca (WebNoviny.sk) – Ruské zásahové tímy ukončili v nedeľu pátracie práce na mieste havárie lietadla, ktoré sa zrútilo v noci z piatka na sobotu v Rostove na Done v juhozápadnej časti Ruska. Experti z viacerých krajín zase začali v nedeľu analyzovať obsah nájdených čiernych skriniek, tie sú však obe silne poškodené, informovala agentúra AP.

Nehodu Boeingu 737-800 nízkonákladovej spoločnosti FlyDubai neprežil nikto zo 62 ľudí na palube, prevažne občanov Ruska. Stroj letel z Dubaja do Rostova na Done, ktorý leží neďaleko ukrajinských hraníc približne 950 kilometrov južne od Moskvy.

Boeing havaroval počas druhého pokusu o pristátie na rostovskom letisku a po strmom klesaní a následnom dopade na zem explodoval. Čo nehodu spôsobilo, zatiaľ nie je známe, avšak jej pravdepodobnou príčinou mohla byť zlá viditeľnosť a silný bočný vietor. Vyšetrovatelia zároveň preveria aj to, či nedošlo k chybe pilota alebo zlyhaniu techniky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Flydubai