Procházkova Sieť sa trhá, stranu masívne opúšťajú členovia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Radoslav Procházka
Predseda strany Sieť Radoslav Procházka. Foto: SITA/Jakub Julény

BRATISLAVA 21. marca (WebNoviny.sk) – Zo Siete podľa bývalého podpredsedu strany Miroslava Beblavého odchádza 214 členov. Je medzi nimi 27 poslancov krajských, mestských alebo obecných zastupiteľstiev a dvaja starostovia.

Osemdesiattri ďalších členov uviedlo, že zvažuje odchod. Beblavý vo štvrtok popoludní členom Siete, ktorých je približne 2000, odoslal list s vysvetlením svojho postoja. „Jeho súčasťou bol aj dotazník pre tých, ktorí sú nespokojní so súčasnou situáciou. Dotazník vyplnilo 306 členov. Z nich 214 uviedlo, že zo Siete definitívne odchádza,“ informoval agentúru SITA Beblavý. Podľa neho 230 členov uviedlo, že by napriek sklamaniu zo súčasnej situácie chceli byť naďalej aktívni vo verejnom živote. Popri nich podľa neho existujú ďalší, ktorí už nechcú mať s politikou nič spoločné.

Strana Sieť informácie o odchode členov nemá. Ako ďalej povedal dnes predseda strany Radoslav Procházka, „e-mailové výmeny nie sú pre nás zdrojom relevantných informácií, máme nastavené reálne fungovanie.“ Ako ďalej povedal, z informácií, ktoré strana má, vyplýva, že plánuje odísť približne šesť percent z celkového počtu členov. „Popri tých 94 percentách mi začínajú prichádzať prihlášky na nových členov,“ povedal Procházka.

Novozvolení poslanci NR SR Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík minulý týždeň oznámili, že odchádzajú zo strany Sieť. Dôvodom ich rozhodnutia je vstup Siete do vlády so stranou Smer-SD. V parlamente zostávajú pôsobiť ako nezaradení poslanci. Do žiadnej strany momentálne nevstupujú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Katarína MacháčkováMiroslav BeblavýRadoslav ProcházkaSimona Petrík