Autobusy Student Agency od apríla zmenia meno na RegioJet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Student Agency
Foto: studentagency.cz

BRATISLAVA 21. marca (WebNoviny.sk) – Autobusy Student Agency začnú od apríla používať novú marketingovú značku RegioJet. Ako súkromný dopravca v pondelok informoval, zakúpil 45 nových autobusov a zavedie nimi nové spoje medzi Slovenskom, Českou republikou a zahraničím. „Aj v tomto roku budeme pokračovať v doterajšom pridávaní liniek a spojov na Slovensko,“ uviedla riaditeľka autobusovej dopravy Student Agency a RegioJet Ivana Kašická.

Od budúceho mesiaca, už pod novou značkou, pribudne ďalší autobusový spoj z východného Slovenska, ktorý bude spájať okrem Košíc aj Prešov s Brnom a Prahou. Spoločnosť posilní autobusovú linku z Prahy do Bratislavy a Budapešti o poobedňajší a nočný spoj. „Chystáme sa vyhovieť časti cestujúcich, ktorí uprednostňujú jednodenné výlety a nechcú si zháňať na noc ubytovanie. Z Bratislavy po novom vypravíme nočný spoj, ktorý príde do Prahy krátko pred 7. hodinou ráno,“ priblížila Kašická. Nočné spoje budú premávať každý deň v oboch smeroch.

Žlté autobusy Student Agency a RegioJet na vnútroštátnych a medzinárodných linkách v Českej republike a na Slovensku a na medzinárodných linkách do zahraničia v minulom roku prepravili celkovo 7,25 milióna cestujúcich. Medziročne to bolo o 12,4 %, resp. o osemstotisíc viac. „Na Slovensku, na ktorom sme počas minulého roka výrazne expandovali, sa nám podarilo osloviť množstvo nových cestujúcich. Iba novými linkami sme ich prepravili takmer pol milióna,“ povedala Kašická. Na nových linkách, ktoré RegioJet vlani začal prevádzkovať na Slovensku, cestovalo 467 tisíc ľudí.

Na vnútroštátnych linkách v ČR vzrástol počet cestujúcich o 3 % na 5,55 milióna. Medzinárodné linky spoločnosti previezli 1,23 mil. cestujúcich pri náraste o 16,3 %. „Najväčší rast záujmu sme počas minulého roka zaznamenali o linku medzi Prahou a Berlínom, na ktorej počet cestujúcich vzrástol o približne 45 %,“ dodala Kašická.

Spoločnosť RegioJet, a. s. so sídlom v Bratislave bola založená v októbri 2010, má základné imanie 25 tis. eur a jej akcionárom je česká spoločnosť Student Agency, k. s. so sídlom v Brne. RegioJet začal prevádzkovať osobnú vlakovú dopravu na trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno v marci 2012, diaľkové vlaky na trase Bratislava – Žilina – Košice v decembri 2014, diaľkovú autobusovú linku Banská Bystrica – Nitra – Bratislava vo februári 2015 a medzištátnu autobusovú linku z Bratislavy do Viedne vlani v novembri.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie RegioJet