Parížsku reštauráciu, ktorú napadli teroristi, opäť otvorili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Teroristický útok v Paríži
Teroristické útoky, ktoré sa v piatok 13. novembra odohrali v Paríži, si vyžiadali najmenej 150 mŕtvych a vyše 200 zranených, z toho 80 vo vážnom stave. útoky sa odohrali na šiestich lokalitách vrátane národného štadióna Stade de France, kde došlo k dvom samovražedným bombovým atentátom a jednej explózii nálože. Najkrvavejším útokom bola streľba v koncertnej sále Bataclan, kde mala vystúpenie americká rocková skupina Eagles of Death Metal. Traja teroristi ozbrojení automatickými zbraňami tam postrieľali najmenej 120 ľudí. Foto: SITA/AP

Paríž 21. marca (WebNoviny.sk) – Parížsku reštauráciu La Belle Équipe, ktorá bola jedným z terčov islamských teroristov počas vlaňajších útokov z 13. novembra, uviedli dnes opäť do prevádzky, doplnenú o umelecké dielo vzdávajúce poctu obetiam. O otvorení tohto zariadenia v 11. parížskom obvode informuje agentúra AP.

Bistro La Belle Équipe sa podľa nej stalo po novembrových útokoch „symbolom multikultúrneho Francúzska“, keďže jej židovský majiteľ Gregory Reibenberg pri tejto udalosti prišiel o manželku, ktorá bola moslimka. Denník Le Figaro uvádza, že ozbrojenci zastrelili na terase pred reštauráciou dovedna 20 ľudí.

La Belle Équipe bolo posledným spomedzi parížskych reštauračných zariadení zasiahnutých pri útokoch, ktoré neobnovilo svoju prevádzku. Pri vchode do tohto zrekonštruovaného bistra je možné nájsť mená usmrtených ľudí.

Vlaňajšie teroristické útoky v Paríži a na predmestí Saint-Denis si vyžiadali celkovo 130 mŕtvych a vyše 300 zranených. Najviac ľudí prišlo o život v koncertnej sále Bataclan, kde teroristi zadržiavali návštevníkov rockového koncertu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať