BSK bojuje za senecké ihrisko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bsk

BRATISLAVA 22. marca 2016 (WBN/PR) – Na Strednej odbornej škole na Kysuckej ulici v Senci, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, postavilo občianske združenie ŠK SFM Senec moderné športovisko vďaka Nórskemu finančnému mechanizmu. Jeho využívanie je však v tejto chvíli otázne. Za zachovanie ihriska pre potreby Senčanov sa postavil aj bratislavský župan Pavol Frešo.

„Máme patový stav. Pozemok aj so všetkými vecami tu stoja a rozmýšľame čo s tým ďalej. Bolo by prirodzené, keďže sme pri našej škole, že by to škola prevádzkovala a samozrejme otvorila aj pre verejnosť v Senci. Jednoducho, aby sme to nenechali chátrať kvôli byrokratickým chybám a bolo by normálne, keby to užívali naši študenti a aj ľudia zo Senca,“ vyjadril sa Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Občianske združenie ŠK SFM Senec v areáli Strednej odbornej školy na Kysuckej ulici v Senci, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK, prostredníctvom Nórskeho finančného mechanizmu vybudovalo moderné športovisko. V dôsledku porušenia finančnej disciplíny však bol združeniu príspevok po rokoch vo výške takmer 780 tisíc eur zo strany Úradu vlády SR odobratý. Občianske združenie financie doposiaľ nevrátilo, na športovisko – futbalové ihrisko s umelým trávnikom, tri tenisové kurty, osvetlenie, striedačky pre hráčov a údržbársky stroj na čistenie umelej trávy Slovenská republika v zastúpení Úradu vládneho auditu teda uvalilo záložné právo.

Škola preto požiadala Úrad vlády SR o povolenie na dočasné užívanie priestorov športového areálu nielen pre potreby školy, ale aj pre širokú verejnosť. Pozemky, na ktorých je športovisko vybudované malo občianske združenie prenajaté od BSK na dobu desať rokov a nájom bol ukončený začiatkom marca tohto roku. Bratislavský samosprávny kraj, ako majiteľ pozemkov, na ktorých toto ihrisko stojí, preto v rámci svojich kompetencií pomáha škole dostať ihrisko pod svoju správu. Súčasne BSK zabezpečuje nočné stráženie areálu počas noci.

„Budeme robiť všetko pre to, aby sme v rámci nášho projektu otvárali školské dvory a priestory pre verejnosť a aj tento priestor vedeli sprístupniť všetkým tým, ktorí sa chcú venovať športu a potrebujú tieto priestory. Verím, že v rokovaniach budeme úspešní a dohodneme sa s Úradom vlády, aby sme mohli do majetku župy dostať aj tento areál,“ povedala bratislavská vicežupenka Gabriella Németh.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie BSK Bratislavský samosprávny kraj (VÚC)