Mobilné platby od VÚB patria k najlepším aplikáciám na svete

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vub

BRATISLAVA 23. marca (WBN/PR) – Finalisti prestížnej súťaže bezkontaktných a mobilných technológií Contactless & Mobile Awards (CMA) sú známi. Medzi štyroch nominovaných v kategórii Mobile Wallet sa prebojovala aj VÚB banka s aplikáciou Wave2Pay.

Do súťaže sa mohli zapojiť všetky implementované aplikácie v rámci relevantnej oblasti bez ohľadu na krajinu pôvodu alebo veľkosť spoločnosti.

Kategória Mobile Wallet (mobilná peňaženka) aj tento rok ocení najšikovnejšiu, najdostupnejšiu a najľahšiu aplikáciu v rámci bezkontaktných platieb. Porotcovia budú posudzovať bezpečnosť, ochranu súkromia či pohodlnosť používania. Spolu s VÚB bankou sú nominovaní:

• fastacash – fastacash platobná platforma v rámci sociálnej siete (Singapur)

• Cashcloud – cashcloud mobile wallet (Nemecko)

• Points – Points Loyalty Wallet (Kanada)

• VÚB banka – VÚB Wave2Pay (Slovensko)

Bezkontaktné technológie sa stali bežnou súčasťou nášho života. „Zakomponovanie NFC a bezkontaktných technológií do bežnej praxe je výsledkom práce, ktorá sa v tejto oblasti odviedla za posledných 10 rokov. Avšak pokrok ide ďalej a v tomto roku sme rozšírili našu oblasť pôsobenia aj na revolučné aplikácie, platformy a základové technológie (vrátane bitcoinu a blockchainu), ktoré budú v blízkej budúcnosti výrazne formovať oblasť finančných technológií. Vysoký štandard nominácií ma neustále prekvapuje. Finalisti ani v tomto roku nesklamali. Chcel by som im chcel zaželať veľa šťastia,“ povedal Steve Atkins, šéfredaktor konferencie Contactless Intelligence a generálny riaditeľ Krowne Communications, spoločnosti, ktorá stojí za konferenciou Contactless Intelligence.

Andreu Šipošovú, vedúcu oddelenia Kartové produkty vo VÚB banke, nominácia potešila: „To, že sa naše Mobilné platby dostali medzi štyri najlepšie aplikácie v kategórii Mobile Wallet potvrdzuje, že ideme v rámci vývoja správnym smerom. Najviac zo všetkého nás však teší záujem klientov a to, že platenie mobilom sa stáva neodmysliteľnou súčasťou ich života“. Víťazi 11 kategórií budú vyhlásení 26. apríla 2016 počas prestížneho ceremoniálu Contactless Intelligence Spring Conference v Londýne.

Čo je aplikácia Wave2Pay

Wave2Pay mobilná aplikácia v sebe spája výhody aplikácie pre platobnú nálepku a zároveň umožňuje platiť mobilným telefónom všade tam, kde sa dá platiť bezkontaktne.

Pre uskutočnenie platieb je potrebný mobilný telefón podporujúci NFC platby s operačným systémom Android 4.4 a vyšším.

Aplikácia zároveň umožňuje prístup k zostatku na účte, prehľad realizovaných transakcií, zmenu PINu aplikácie, geolokáciu realizovanej transakcie a funkcionalitu náhodnej klávesnice.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie VÚB Všeobecná úverová banka