Lož s krásnymi nohami bude mať premiéru už 31. marca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Ctibor Bachratý

BRATISLAVA 24. marca (WBN/PR) – Komédia o bulvári, živote s ním i živote v ňom. Aj taká bude nová komédia Štúdia L+S s názvom Lož má krásne nohy. Jej premiéra sa uskutoční 31. marca.

Hru pripravilo autorské duo Michaela Doleželová a Roman Vencl, ktoré už má na svojom konte 14 spoločných divadelných hier. Tentoraz si vzali na mušku bulvár. ,,Téma bulváru prišla vlastne náhodou. Nič podobného sme ešte nepísali a pri tom bulvárne média sa pomaly stávajú súčasťou našich všedných životov. Či už sa nám to páči alebo nie. Tak sme sa rozhodli, že si z toho urobíme trošku srandu,“ hovorí Roman Vencl.

Že bulvár nevyhľadávate? Nemusíte, on si nájde vás. Alebo si ho snáď kupujete pravidelne? Nemusíte sa hanbiť, patríte k väčšine. Či sa vám to páči, alebo nie, bulvár je všade okolo nás a je to práve on, kto hýbe súčasným spoločenským dianím. Jeho pozícia je taká silná, že to už prestáva byť sranda … Teda až na výnimky a jednou z nich je komédia Lož má krásne nohy.

Podľa Doleželovej je situácia okolo bulváru zvláštna. ,,Na jednej strane je nám vtipné, že skutočne existujú ľudia živiaci sa písaním vymyslených nezmyselných bulvárnych článkov. Na strane druhej je smutné, že neustále pribúda tých, ktorí sú ochotní si tieto veci kupovať a nedaj bože im aj veriť.“ Autori si teda obidva tábory postavili vedľa seba a vznikla z toho miestami veľmi vtipná, i keď miestami aj trochu smutná komédia. ,,Tešíme sa z toho. Je dobré, keď diváci odchádzajú z divadla oddýchnutí, pobavení a pri tom im niečo z toho ešte pár dní vŕta v hlave, “ dodáva Doleželová.

Hlavnú úlohu naivného mladého novinára zverili autori hercovi Pavlovi Šimunovi. Skúsenú a cynickú novinárku si zahrá Aniko Vargová, milujúcu a na všetko pripravenú matku Zuzana Tlučková. Tvrdého majiteľa bulvárneho týždenníka, nad ktorým ale neustále visí tieň jeho minulosti, stvárni Peter Sklár a úloha Femme Fatale, speváčky s balkánskymi koreňmi, pripadla Veronike Strapkovej. Herečka a bývalá účastníčka televíznej speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska dostala v novej komédii aj dve pesničky ušité na mieru. O tie sa postarali Filip Tailor, Jan Ťoupalík a Jakub Nvota.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Štúdio L+S