Frešo: Fušeriny nebudeme tolerovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bsk

BRATISLAVA 24. marca 2016 (WBN/PR) – Počas dnešného Župného štvrtku skontrolovali zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja cykloodpočívadlá na Záhorí. Zlý technický stav a nesúlad so stavebnou dokumentáciou spúšťa proces reklamácie.

„Pozeráme cykloodpočívadlá, ktoré boli vybudované v rámci projektu Perimost a našli sme tam viacero závad, ktoré budeme reklamovať jednak u samotného dodávateľa a aj u firmy, ktorá vykonávala technický dozor investora nad touto činnosťou a neurobila svoju prácu poriadne. Sú tam zjavné vady oproti samotnému projektu, to znamená nikdy to nemalo byť takto prebrané. Samozrejme, v reklamácii budeme požadovať nielen to, aby sa to odstránilo, ale aj všetky možné náhrady škody, ktoré by k tomu mohli prísť, aby to župu a aj obyvateľov nestálo ani euro. Tí, ktorí to mali urobiť a dostali to zaplatené, odviedli fušerskú robotu, musia svoju prácu poriadne opraviť . Dáme si urobiť aj znalecký posudok a to, čo bolo v projekte, budú musieť dodržať. Takisto si pozrieme ako je možné, že v súťaži takéto niečo vzniklo, aby sme mohli, ak to ide, vylúčiť takýchto lajdákov z toho, aby fungovali v rámci našej župy. Fušerov trpieť nebudeme,” vyjadril sa priamo vo Vysokej pri Morave predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavský samosprávny kraj vysúťažil v roku 2013 dodávateľa pre realizáciu troch cykloodpočívadiel. Víťazom súťaže sa stala česká stavebná spoločnosť, ktorá predložila najlacnejšiu ponuku a zmluva bola uzavretá v máji 2014. V roku 2014 boli tieto cykloodpočívadlá na Bielom kríži, v Malých Levároch a vo Vysokej pri Morave aj postavené. Stavbu prevzal a schválil externý technický dozor. Neskôr boli zistené značné rozpory s projektovou dokumentáciou.

Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja na základe sťažností obyvateľov regiónu a návštevníkov týchto cykloodpočívadiel v rámci Župného štvrtku skontrolovali stav dotknutých cykloodpočívadiel. Ďalším krokom Bratislavského samosprávneho kraja bude vypracovanie znaleckých posudkov, ktoré zhodnotia výšku škôd a aj rozsah zavinenia jednotlivých externých subdodávateľov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie BSK Bratislavský samosprávny kraj (VÚC)