Schmiedlová nezvládla vstup v Miami, prehrala s Brenglovou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Karolína Schmiedlová
Tretie vystúpenie Karolíny Schmiedlovej v hlavnej súťaži v Melbourne Parku bolo zatiaľ najkratším. Foto: SITA/AP

MIAMI 24. marca (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako dvadsiata ôsma prehrala s domácou Madison Brenglovou za 98 minút 5:7, 4:6 vo štvrtkovom zápase 2. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory Miami Open presented by Itaú v americkom Miami na Floride (dotácia 6 844 139 USD, tvrdý povrch Laykold). V 1. kole mala voľný žreb.

V úvodnom sete predviedla Karolína Schmiedlová nádejný priebežný obrat z 1:3 na 4:3 a za stavu 4:5 sa zachránila na príjme, potom však ešte raz prišla o servis a súperka už neváhala. V druhej časti Slovenka dva razy okamžite dosiahla rebrejk a neskôr vyrovnala z 2:4 na 4:4, ale hostiteľka lepšie zvládla koncovku.

Bol to premiérový vzájomný duel staršej zo sestier Schmiedlových s 25-ročnou 60. hráčkou renkingu Brenglovou. Američanka bude v 3. kole čeliť postupujúcej zo súboja Agnieszka Radwanská (Poľ.-3) – Alizé Cornetová (Fr.).

Dvadsaťjedenročnej zverenkyni Milana Martinca v rámci programu NTC „Kajke“ Schmiedlovej, 30. v hodnotení, sa v tejto sezóne nedarí: v singli má zápasovú bilanciu 2:8 vrátane Fed Cupu, inkasovala piatu prehru v rade. Na individuálnej úrovni čaká na úspech vo dvojhre od 9. januára, keď v austrálskom Sydney triumfovala nad Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou.

Dvojhra – 2. kolo:

Madison Brenglová (USA) – Karolína Schmiedlová (SR-28) 7:5, 6:4 za 98 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáAlizé CornetováKarolína Schmiedlová