Nemci musia rátať s terorizmom, nemajú však podliehať panike

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Razie v Belgicku, v meste platí najvyšší stupeň ohrozenia
Belgická polícia počas nedeľňajšej večernej protiteroristickej operácie v Bruseli a širšom okolí, ako aj v meste Charleroi predbežne zatkla 16 ľudí a uskutočnila 22 razií. Foto: SITA, AP

Berlín 26. marca (WebNoviny.sk) – Nemecký minister spravodlivosti Heiko Maas nevylučuje možnosť, že po útokoch v Belgicku sa teroristi zamerajú aj na Nemecko. Vyjadril sa tak v rozhovore pre dnešné vydanie denníka Saarbrücker Zeitung, z ktorého cituje agentúra DPA.

Nesmieme sa spoliehať na to, že medzinárodný terorizmus bude donekonečna obchádzať Nemecko,“ povedal Maas a dodal, že spolková republika je už dlhšie považovaná za potenciálne miesto teroristických útokov. Nemcom napriek tomu odkazuje, že by nemali podľahnúť panike.

Obrazom: Teroristický útok v Bruseli

Naše bezpečnostné orgány urobia všetko v ich silách, aby takýmto útokom zabránili a ľudí v Nemecku čo najlepšie ochránili… Ak by sme teraz úplne ustrnuli od strachu a hrôzy, potom by teroristi dosiahli svoj cieľ,“ upozornil nemecký minister spravodlivosti.

Utorňajšie bombové útoky na letisku a stanici metra v Bruseli, spájané s činnosťou organizácie Islamský štát, si vyžiadali dokopy 31 obetí na životoch a približne 300 zranených.

Pred možnosťou ďalších podobných útokov varoval v piatok aj francúzsky prezident Francois Hollande. Sieť islamských radikálov stojaca za masovým zabíjaním v Bruseli a predtým v Paríži je podľa neho momentálne „likvidovaná“, avšak hrozbu naďalej predstavujú iné teroristické bunky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe François HollandeHeiko Maas