Wizz Air začal prevádzkovať novú leteckú linku z Bratislavy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lietadlo spoločnosti Wizz Air
Foto: SITA/Jozef Jarošík

BRATISLAVA 28. marca (WebNoviny.sk) – Bratislavské letisko získalo ďalšie priame letecké spojenie, najnovšie s hlavným mestom Macedónska Skopje. Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air bude od 28. marca prevádzkovať pravidelnú linku s dvoma letmi týždenne, v pondelok a v piatok večer. Wizz Air je novým leteckým prepravcom na bratislavskom letisku.

Tridsať pravidelných liniek z Bratislavy

Spoločnosť doteraz prevádzkovala pravidelné linky zo svojej slovenskej základne v Košiciach na britské letiská Londýn/Luton, Bristol a Doncaster/Sheffield, z Popradu lieta tiež do Londýna. V minulom roku prepravila na piatich pravidelných linkách z Košíc a Popradu do štyroch destinácií a späť 243 218 cestujúcich. V porovnaní s rokom 2014 to znamenalo nárast o 96 %.

Z Bratislavy sa počas tohtoročného letného letového poriadku bude lietať na tridsiatich pravidelných linkách do 29 miest v pätnástich krajinách, vrátane Slovenska. V období od 27. marca do 29. októbra 2016 bude pravidelné lety zabezpečovať šesť spoločností. Írsky nízkonákladový prepravca Ryanair bude zabezpečovať letecké spojenie na devätnástich linkách so 73 letmi týždenne.

Oproti vlaňajšiemu letnému letovému poriadku je novou aj pravidelná linka ruského prepravcu Pobeda do Moskvy, funguje už od decembra minulého roka. Spojenie medzi slovenskou a ruskou metropolou je v prevádzke denne, ale v čase od 29. mája do 18. septembra sa obmedzí na tri lety v týždni.

České aerolínie naďalej spájajú Bratislavu s Prahou a Košicami šesťkrát týždenne, z toho v júli a auguste štyrikrát. Smartwings bude v letnej sezóne pravidelne lietať do siedmich letovísk a flydubai zo Spojených arabských emirátov pokračuje v prevádzke pravidelnej linky do Dubaja.

Wizz Air vlani prepravil celkovo 19 miliónov cestujúcich

Wizz Air v roku 2015 prepravil celkovo 19 miliónov cestujúcich, čo je medziročne o 3,2 milióna ľudí, resp. o pätinu viac. Aerolínie vlani rozšírili svoje pôsobenie o štyri nové základne – v Košiciach, Lubline v Poľsku, Debrecíne v Maďarsku a Tuzle v Bosne a Hercegovine. Zároveň oznámili otvorenie svojej 23. základne v rumunskom Iasi.

Spoločnosť Wizz Air so sídlom v Budapešti je najväčší nízkonákladový letecký dopravca v strednej a východnej Európe. Zo svojich základní prevádzkuje vyše štyristo leteckých spojení do 116 destinácií v 38 krajinách, vo flotile má 63 lietadiel Airbus A320 a dve lietadlá Airbus A321.

Zaradením nových jedenástich Airbusov aerolínie vytvorili štyristo pracovných miest a v súčasnosti majú 2 600 zamestnancov. Wizz Air je od roku 2015 kótovaný na londýnskej burze.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Letisko M. R. ŠtefánikaWizz Air