Sagana sa nebojím, som rovnako silný, tvrdí Van Avermaet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Greg Van Avermaet vyzliekol Sagana na Tour de France zo žltého dresu
Belgičan Greg van Avermaet počas 5. etapy Tour de France, ktorá viedla z Limoges do Le Lioran a merala 216 kilometrov. Foto: SITA/AP

LOKEREN 7. januára (WebNoviny.sk) – Úradujúci olympijský víťaz v cyklistických pretekoch s hromadným štartom Greg van Avermaet po novembrovej zlomenine členka už naplno zarezáva a chystá sa na ďalšiu sezónu. Jedným z najväčších cieľov 31-ročného Belgičana bude úspech na jarných klasikách a zdolanie slovenského dvojnásobného majstra sveta Petra Sagana.

„Myslím si, že som mohol začať trénovať už o týždeň skôr, ale nechcel som zbytočne riskovať. Posledných pár týždňov som v plnej záťaži. Cítim, že sa dostávam späť pomerne rýchlo. V uplynulom roku som sa musel naučiť, aké to je začať neskôr a viac sa šetriť. Ako k príprave pristúpiť budúcu zimu sa ukáže počas tejto jari,“ povedal rodák z Lokerenu pre belgický portál sporza.be, citoval ho špecializovaný server Cyclingnews.

Van Avermaet bude jediným lídrom tímu BMC Racing na klasikách, keďže jeho krajan Philippe Gilbert prestúpil do družstva QuickStep-Floor. Bude sa môcť naplno sústrediť na boj s Petrom Saganom, ktorých rivalita je dobre známa z ostatných rokov. „Určite nemám strach zo Sagana. Niekoľkokrát som ho zdolal a tiež aj on mňa. Som rovnako silný, keď sme spolu na pretekoch, šance sú 50:50. Rád proti nemu súťažím, takisto ako ja jazdí otvorene a útočne,“ dodal Van Avermaet.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Greg van AvermaetPeter SaganPhilippe Gilbert