Slovenka močila na korán a pálila ho. Polícia ju zaržala

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Krimi
Na videu zverejnenom na internete z nej vytrháva strany, hádže ich na zem a potom ich zapáli. Jednou zo strán si pritom na videu utrie zadok a roztrhanú knihu pomočí. Foto: facebook.com

BRATISLAVA 17. februára (WebNoviny.sk) – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 24-ročnú ženu zo zločinu výroby extrémistických materiálov v súbehu s prečinmi násilia proti skupine obyvateľov, hanobením národa, rasy a presvedčenia a podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, za tieto trestné činy jej v prípade dokázania viny hrozí trest od šesť mesiacov až do šesť rokov.

Obvinená sa podľa polície podieľala na výrobe videa, na ktorom ukazuje knihu s nápisom The Quran, o ktorej opakovane tvrdí, že je to korán. Na videu zverejnenom na internete z nej vytrháva strany, hádže ich na zem a potom ich zapáli. Jednou zo strán si pritom na videu utrie zadok a roztrhanú knihu pomočí. Zároveň vyzýva na boj proti moslimom.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) podľa Baloghovej zistili operatívno-pátracou činnosťou totožnosť osoby na videu a získali informácie o mieste, kde by sa mala zdržiavať. „Dnes ju v skorých ranných hodinách zadržali v Ružomberku. Zaistili tiež päť mobilných telefónov, pamäťové médiá a vlajky Slovenskej republiky,“ dodala Baloghová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Sheila Sz.