Život vo výkladoch: Firma prenajíma modelky v úlohe figurín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: www.ceskemodelky.cz

Módne butiky pravidelne vystavujú najhorúcejšie trendy vo výkladoch, aby prilákali čo najviac zákazníkov. Nehybným plastovým figurínam by však mohlo čoskoro odzvoniť. Česká agentúra České modelky nedávno prišla s nápadom premiestniť modelky z predvádzacích mól aj za obrovské sklá výkladných skrín. „Vo svete je využitie živých ľudí vo výkladoch na vzostupe a sme presvedčení, že tento trend sa bude rýchlo rozvíjať aj v Českej republike,“ uviedol riaditeľ agentúry Radek Ahne.

Bez názvu
Foto: www.ceskemodelky.cz

Podľa jeho názoru živý človek vo výklade dokáže prilákať omnoho viac pozornosti ako plastová figurína. Modelky môžu stáť nehybne vo výklade a zrazu prekvapiť okoloidúcich pohybom alebo gestami, ktorými predvedú oblečenie. Ďalšou výhodou využitia modeliek vo výkladoch spočíva v množstve predvedeného oblečenia. Kým na bežných figurínach vo výkladoch sa oblečenie nemení aj celé týždne či mesiace, živé modelky môžu v priebehu dvojhodinových cyklov predviesť aj päť-šesť rôznych druhov oblečenia a s prezliekaním im pritom nemusí nikto pomáhať.

„Moderné figuríny síce vyzerajú ako živé, ale život v nich jednoducho chýba. Toto je možnosť, ako môžu obchodníci zvýšiť svoj obrat. Náš projekt je vhodný hlavne pre obchodné centrá a obchody fungujúce v centrách veľkých miest,“ povedal Ahne, ktorého agentúra České modelky registruje takmer 15-tisíc dievčat. Tie si úlohu figurín nedávno po prvý raz vyskúšali v pražskej predajni Benetton a prácu si chválili.

S propagáciou oblečenia vo výlohách obchodov za použitia živých ľudí majú skúsenosti aj obchodníci okolitých krajín ako Taliansko, Nemecko či Poľsko. „Zatiaľ však išlo skôr o jednorazové promo akcie,“ tvrdí Ahne, ktorý sa snaží propagovať modelky v role figurín aj na každodennej báze. „Dúfam, že sa tento netradičný koncept v Česku ujme a naša agentúra tak zaplní pomyselnú medzeru na miestnom trhu,“ dodal na záver.

www.idnes.cz

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia